Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

7 Θαυματουργές τροφές που καίνε λίπος!


Επτά θαυματουργές τροφές που υπόσχονται να σας βοηθήσουν να κάψετε λίπος γρήγορα και εύκολα, κάνοντας την άσκηση ακόμα πιο αποτελεσματική.
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τις συμπεριλάβετε στο διατροφικό σας πρόγραμμα.




Νερό με λεμόνι
Σύμφωνα με έρευνες οι γυναίκες που αντικατέστησαν τα αναψυκτικά με νερό έχασαν 1,5 κιλό παραπάνω σε ένα χρόνο από εκείνες που δεν άλλαξαν συνήθειες. Αυτές μάλιστα που έπιναν 4 φλιτζάνια περισσότερα την ημέρα έχασαν 1 κιλό επιπλέον. Tο φυσικό ανθρακούχο μεταλλικό νερό είναι προτιμότερο, καθώς περιέχει φυσικό ανθρακικό νάτριο, αλλά και μέταλλα (ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο), ανάλογα με την πηγή από την οποία προέρχεται. Θεωρείται λοιπόν και μια μικρή πηγή ιχνοστοιχείων και μετάλλων. Επίσης το φωσφορικό νάτριο που περιέχει προστατεύει από την οστεοπόρωση, καθώς μειώνει την ποσότητα οξέων στο αίμα. Αν προσθέσετε μια φέτα λεμόνι έχετε ένα υπέροχο αντιοξειδωτικό ρόφημα.


Καυτερές σάλτσες
Αν θέλετε να κάψετε λίπος... κάντε πικάντικα τα φαγητά σας. Σύμφωνα λοιπόν με έρευνες τα καυτερά γεύματα μπορούν να μειώσουν την ποσότητα ινσουλίνης στον οργανισμό -την ορμόνη που οδηγεί τον οργανισμό στην αποθήκευση λίπους- σε ποσοστό, παρακαλώ, 32%. Σύμφωνα με μια θεωρία μάλιστα, η καψαϊκίνη, το συστατικό που «βάζει φωτιά» σε αυτού του είδους τα τρόφιμα, βελτιώνει την ικανότητα του σώματος να μειώνει την ινσουλίνη, μετά το φαγητό. Επομένως έχετε περισσότερες πιθανότητες να κάψετε λίπος ύστερα από ένα πλούσιο γεύμα με καυτές πιπεριές απ' ό,τι με οτιδήποτε άλλο.


Λιναρόσποροι
Είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες και σε ακόρεστο λίπος κα έχουν την ικανότητα να σταθεροποιούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Σύμφωνα με έρευνες, επειδή είναι πλούσιοι σε φυτικά οιστρογόνα ανακουφίζουν από τα συμπτώματα που προκαλούν οι ορμονικές αλλαγές που ταλαιπωρούν τις περισσότερες γυναίκες τουλάχιστον 1 φορά το μήνα. Αφομοιώνονται εύκολα από το παχύ έντερο και μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε σε σούπες, σαλάτες ή ακόμα και στα γλυκά σας. Ανακατέψτε ένα φλιτζάνι λιναρόσπορο με λάδι της επιλογής σας (π.χ. ελαιόλαδο, καλαμποκέλαιο κ.λπ.) και χρησιμοποιήστε το όταν φτιάχνετε κουλούρια και μπισκότα.
Σημείωση: Καλό θα ήταν να μειώσετε τη θερμοκρασία στο φούρνο σας. Κι αυτό γιατί με την υψηλή θερμοκρασία τα τρόφιμα που έχουν λιναρόσπορο «μαυρίζουν» πιο γρήγορα.

Καρύδια
Αποτελούν μία από τις καλύτερες φυτικές πηγές πρωτεΐνης. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μαγνήσιο και αντιοξειδωτικά συστατικά. Επιπλέον περιέχουν σημαντικές ποσότητες φυτικών στερολών καθώς και μονοακόρεστων και πολυακόρεστων λιπαρών οξέων. Μάλιστα, περιέχουν μεγαλύτερη ποσότητα Ω-3 λιπαρών οξέων σε σχέση με τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς, ενώ μειώνουν την «κακή» LDL χοληστερόλη, στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής. Σύμφωνα με έρευνες, 8-10 καρύδια την ημέρα βοηθούν στην απώλεια βάρους και σωματικού λίπους. Επίσης μειώνουν τα επίπεδα ινσουλίνης με αποτέλεσμα να μην αφήνουν τον οργανισμό να αποθηκεύσει επιπλέον λίπος.


Μπάρες δημητριακών
Αποτελούν το ιδανικό πρωινό - είναι γνωστό πως όσοι τρώνε ένα κανονικό γεύμα το πρωί διατηρούν το βάρος τους σταθερό, έχουν χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης και καλύτερη μνήμη- και ξεγελούν τη λαχτάρα για γλυκό τις πιο... επικίνδυνες ώρες της ημέρας. Όσον αφορά τώρα τις φυτικές ίνες, έχουν τη μοναδική ικανότητα να ρίχνουν τα επίπεδα ινσουλίνης, η οποία μειώνει την ικανότητα του σώματος να χρησιμοποιεί το λίπος ως καύσιμο.


Κανέλα
Χρησιμοποιήστε τη αντί για ζάχαρη για να δώσετε πιο γλυκιά γεύση στον καφέ σας. Αν σκεφτείτε πως μια κουταλιά του γλυκού ζάχαρη περιέχει 16 θερμίδες, ενώ η αντίστοιχη κανέλας μόλις 8, μπορείτε να φανταστείτε πόσες θερμίδες μπορείτε να γλιτώσετε το χρόνο αν υποθέσουμε ότι πίνετε καθημερινά έστω έναν καφέ με μία κουταλιά ζάχαρη. Επίσης χρησιμοποιώντας κανέλα στην κουζίνα σας κάνετε μεγάλη χάρη στην καρδιά σας καθώς σύμφωνα με έρευνες μισή κουταλιά του γλυκού ημερησίως μειώνει τη χοληστερόλη στον οργανισμό κατά 18% και τα τριγλυκερίδια κατά 30%.


Σολομός
Αποτελεί το Α και το Ω της διατροφής, καθώς είναι μια από τις καλύτερες πηγές των απαραίτητων για τον οργανισμό Ω-3 λιπαρών οξέων. Μια εβδομαδιαία κατανάλωση 2-3 μερίδων σολομού μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιοπάθειας κατά 35%. Επιπλέον, η πρόσληψη 300 - 400 γραμμ. ψαριού την εβδομάδα αποτελεί την καλύτερη δικλείδα ασφαλείας για μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή. Είναι προτιμότερο να αγοράζετε ολόκληρο φιλέτο και να προτιμάτε τις φέτες που είναι κομμένες οριζόντια κατά μήκος του ψαριού. Όταν τον διαλέγετε, το χρώμα του πρέπει να είναι «ζωντανό» ροζ, οι γραμμές της σάρκας του ευδιάκριτες και οι γραμμές του λίπους όχι ιδιαίτερα μεγάλες. Αν δεν τηγανιστεί έχει ελάχιστες θερμίδες και μεγάλο ποσοστό πρωτεΐνης, καθιστώντας το ιδανικό για όσους κάνουν δίαιτα, αφού δίνει στον οργανισμό τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και πολύ λίγες θερμίδες.
 http://www.pinnokio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου