Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Κίνα: Πεθαίνουν στη δουλειά

Συχνό φαινόμενο έχουν γίνει πλέον οι αιφνίδιοι θάνατοι από υπερκόπωση των Κινέζων εργαζομένων. Όπως αναφέρει η Κινεζική καθημερινή εφημερίδα «Modern Express», μόνο στην Νάντζινγκ της επαρχίας Γιάνγκσου, το νοσοκομείο της πόλης παρέλαβε, μόνο μέσα στο μήνα Απρίλιο, τις σορούς περίπου 30 νέων ανθρώπων στην ηλικία των 30 ετών, οι οποίοι πέθαναν εν ώρα εργασίας.
Εντωμεταξύ, αυξημένο κατά 10% είναι το ποσοστό το ποσοστό θανάτων από αιφνίδιο έμφραγμα κατά την διάρκεια της δουλειάς στην Κίνα. Πριν μερικές εβδομάδες, 200 εργαζόμενοι σε κινεζική μονάδα παραγωγής της Foxconn κατέφυγαν στην απειλή ομαδικής αυτοκτονίας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις αντίξοες εργασιακές συνθήκες και για το χαμηλό επίπεδο των αμοιβών.
Η διαπίστωση αυτή έρχεται να προστεθεί στα ευρήματα της Κινεζικής Ιατρικής Εταιρείας (ΚΙΕ), η οποία ανακοίνωσε πως το 60% των εργαζομένων γραφείου υποφέρουν από υπερκόπωση λόγω πολλών ωρών καθημερινής απασχόλησης. Η ΚΙΕ έδωσε επίσης στη δημοσιότητα τους εννέα εργασιακούς τομείς, όπου οι Κινέζοι υπάλληλοι υποφέρουν πιο πολύ από κούραση. Κατά σειρά, οι εννέα τομείς είναι: κατασκευαστικός, οικονομικά, παιδεία, ΜΜΕ, νομικός, πληροφορική, διαφήμιση, υπηρεσίες εξυπηρέτησης καταναλωτών και μεσιτικές επιχειρήσεις.http://www.koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου