Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Αρχαία Ήπειρος : Προϊστορική περίοδος (Βίντεο)

Στην κατακερματισμένη από οροσειρές και ποτάμια γη της Ηπείρου, η ιστορία του πολιτισμού ανιχνεύεται στα βάθη των χιλιετιών. Εκεί που ο Χρόνος, κατά τον Ηράκλειτο, μοιάζει να ενσαρκώνεται σε παιδί που παίζει πεσσούς, συνταιριάζοντάς τους και σκορπίζοντάς τους.

Ταξίδι στο πιο μακρινό παρελθόν. Στην πιο μακραίωνη πολιτισμική περίοδο. Στην πιο άγνωστη και πιο ταπεινή, αλλά, ίσως, και στην πιο καθοριστική:
 

Σ’ έναν τέτοιο καμβά, που η μια μέρα δεν ήταν ποτέ ίδια με την άλλη, που οι ψυχρές και οι εύκρατες συνθήκες διαδέχονταν η μια την άλλη, συναντάμε πριν από περίπου 200.000 χρόνια, για πρώτη φορά, ό,τι άφησαν πίσω τους οι παλαιοί κάτοικοι αυτής της γης. Εφήμερες εγκαταστάσεις κοντά σε νερό, τροφή και πρώτες ύλες. Κυνηγοί κι αυτοί, διεκδικούν το δικό τους ζωτικό χώρο. Κάποτε, αντιμέτωποι με λιοντάρια, πάνθηρες, λύγκες και λύκους. Με στόχους θηράματα και φυτοφάγα θηλαστικά. Τα λίθινα και οστέϊνα εργαλεία, τα σφυριά, τα κόκαλα των ζώων, τα κάρβουνα,μαρτυρούν και ιστορούν μια μακρά τεθλασμένη πορεία για επιβίωση. Εδώ, στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων, γεννήθηκαν τα πρώτα Ιερά, αυτά που έφτιαξαν οι ίδιοι οι Θεοί…


Παραγωγή: Ελληνική 1998
Σκηνοθέτης: Στράτος Στασινός
Μοντάζ: Παύλος Φιλίππου
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Παναγιώτης Οικονομόπουλος
Παραγωγή: ΠΛΑΓΓΩΝ Α.Ε.
tvrip by kkyr

Αρχαία Ήπειρος Επ. 1 ~ Προϊστορική περίοδος από KRASODAD


pinnokio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου