Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

«Προφητεία» Χάρυ Κλυν , Μπουάτ «Διαγώνιος», από την παράσταση «Αλλαγή και πάσης Ελλάδος» ,το 1983 !!!


«Aν οι μισοί Έλληνες ξέρανε πώς ζουν οι άλλοι μισοί, θα ήταν κι αυτοί απατεώνες.
Tι να πεις για τους Έλληνες. Κάθονται δυο ολόκληρες ώρες, για να
πιουν στιγμιαίο καφέ!
Στην Ελλάδα την άγνοια τη λέμε ψυχραιμία. O νεοέλληνας είναι το άτομο εκείνο που έχει δυο τηλεοράσεις στο σπίτι του, δυο αυτοκίνητα στο πεζοδρόμιό του, και δυο κατοστάρικα στην τσέπη του.
Τα δυο μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο Έλληνας, είναι πώς θα χάσει δέκα κιλά και πού θα βρει πάρκινγκ.

Με αυτοκόλλητο στο κούτελο θα κυκλοφορούμε όλοι, για να φαίνεται ποιος έκανε φορολογική δήλωση και ποιος όχι.
Εδώ και δύο χρόνια (εννοεί το 1981 που το ΠΑΣΟΚ έγινε Κυβέρνηση) έχει αρχίσει το μεγάλο κακό, που θα μετατρέψει σιγά-σιγά τους Έλληνες σε λαό πιθήκων, σε λαό ψηφοφόρων, δημοσίων υπαλλήλων, καταναλωτών, κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών, κομπιναδόρων και συνδικαλισταράδων.

Σε είκοσι-τριάντα χρόνια από σήμερα Ανδρέας Παπανδρέου μπορεί να μην υπάρχει.

Θα υπάρχει όμως μια Ελλάδα πτωχευμένη κι ένας λαός στα όρια της οικονομικής και της ηθικής εξαθλίωσης».

Έξι στις δέκα Ελληνίδες αυτοϊκανοποιούνται!


Η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά και σεξουαλική
σύμφωνα με έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου και..

του Ινστιτούτου Σεξουαλικής Υγείας της Γυναίκας.
Mάλιστα από αυτήν πλήττονται κυρίως οι Ελληνίδες, οι οποίες σε πολύ μεγάλα ποσοστά είναι ελεύθερες και για το λόγο αυτό στρέφονται στον ….εσωτερικό τους κόσμο.
Σύμφωνα με την έρευνα το 69% των γυναικών και μάλιστα των νέων γυναικών δεν έχουν ερωτικό σύντροφο, άρα δεν έχουν σεξουαλική ζωή.
Μάλιστα στις γυναίκες από 25-34 ετών το ποσοστό αυτό αγγίζει το 75%!
Επίσης, το 60% δηλώνει, ότι αναγκάζεται να καταφεύγει στην αυτοϊκανοποίηση, ενώ το 22,4% των γυναικών έχει να κάνει σεξ από έξι μήνες έως και ένα χρόνο και το 17,4% απέχει από την ερωτική συνεύρεση από ένα έως δύο χρόνια.

24wro.blogspot.com

Οι 10 μεγαλύτερες σφαγές της Ιστορίας!!!


Η γεμάτη επιτυχίες και λάθη, νίκες και ήττες, πόλεμο και αγάπη ανθρώπινη Ιστορία...
στη διάρκεια των χρόνων έχει στιγματιστεί από μεγάλες σφαγές. Σφαγές που οδήγησαν στο θάνατο εκατόμβες από αθώους πολίτες και που κίνητρό τους ήταν το μίσος και ο ρεβανσισμός. Οι δέκα σφαγές που παρατίθενται πιο κάτω, θεωρούνται οι πιο περιώνυμες της Ιστορίας.

1. Η σφαγή της Νανκίν

Στη σφαγή της Νανκίν, η οποία είναι γνωστή και σαν “Ο βιασμός της Νανκίν”, εκατοντάδες χιλιάδες αθώοι πολίτες βιάστηκαν, βασανίστηκαν και σφαγιάστηκαν με κτηνώδη τρόπο στην ομώνυμη πόλη που ήταν η πάλαι ποτέ πρωτεύουσα της Δημοκρατίας της Κίνας. Η σφαγή έλαβε χώρα σε διάστημα 6 εβδομάδων, κατά το οποίο Ιάπωνες στρατιώτες εισέβαλαν στην πόλη και άρχισαν τις σφαγές. Θεωρείται η μεγαλύτερη σφαγή στην ιστορία, αφού προκάλεσε τον θάνατο 80.000 και πλέον ατόμων, μέσα σε διάστημα μόλις 6 εβδομάδων.

2. Η σφαγή του Μπάμπι Γυάρ
Η σφαγή στο φαράγγι Μπάμπι Γυάρ έλαβε χώρα το 1941 και σ' αυτήν σφαγιάστηκαν περισσότεροι από 33 χιλιάδες Εβραίοι με μία και μόνη επιχείρηση, υπό τον επικεφαλής επιτελάρχη στρατηγό Φρίντριχ Έμπερχαρντ, τον αρχηγό της αστυνομίας Φρίντριχ Γιάκελν και τον υπασπιστή Οττο Ράς. Η επιχείρηση εκτελέστηκε από συντονισμένες ενέργειες διαφορετικών στρατιωτικών τμημάτων, όπως τα SS, τα SD και η SiPo. Το φαράγγι Μπάμπι Γυάρ βρίσκεται κοντά στο Κίεβο, πρωτεύουσα της Ουκρανίας. Εκεί προσπάθησε να κρυφτεί μεγάλος αριθμός Εβραίων για να αποφύγει τις συλλήψεις μετά την εισβολή των γερμανικών στρατευμάτων στην πόλη του Κιέβου. Είναι η μεγαλύτερη σφαγή που επιτελέστηκε με μία μοναδική επιχείρηση.

3. Η σφαγή του Αγίου Βαρθολομαίου
Ελαβε χώρα το 1572 στο Παρίσι. Η σφαγή άρχισε 2 ημέρες μετά την αποτυχημένη απόπειρα κατά του στρατηγού Γκασπάρ ντε Κολινύ, στρατιωτικού και πολιτικού ηγέτη των Ουγενότων. Λίγο μετά, η σφαγή επεκτάθηκε σε ολόκληρο το Παρίσι και στην περιφέρεια, από λεφούσια ρωμαιοκαθολικών που βρήκαν την ευκαιρία να ξεκαθαρίσουν λογαριασμούς με αντίπαλες συμμορίες. Πιστεύεται πως περισσότεροι από 30 χιλιάδες άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο στη σφαγή του Αγίου Βαρθολομαίου.

4. Σφαγές κρατουμένων της NKVD
Πρόκειται για σφαγές που έγιναν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής στη διάρκεια του σταλινικού καθεστώτος από την NKVD (Narodnyy komissariat vnutrennikh del, Πολιτική Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων). Οι σφαγές έλαβαν χώρα σε διαφορετικά στρατόπεδα και χρονικές περιόδους. Θεωρείται ότι περισσότεροι από 22 χιλιάδες άνθρωποι σφαγιάστηκαν κατά τις επιχειρήσεις αυτές.

5. Η σφαγή του Κατύν
Η “Σφαγή του δάσους” στο Κατύν της Ρωσίας έγινε σε βάρος Πολωνών αιχμαλώτων πολέμου από δυνάμεις της σοβιετικής NKVD. Στη διάρκεια της σφαγής έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 21 χιλιάδες αιχμάλωτοι, αξιωματικοί, διανοούμενοι και αστυνομικοί της κατεχόμενης Πολωνίας. Τα θύματα μεταφέρθηκαν στο δάσος του Κατύν, στη Ρωσία, όπου ο Στάλιν διέταξε την άμεση εκτέλεσή τους, πράγμα που έγινε και αρχικά χρεώθηκε στους χιτλερικούς.

6. Η σφαγή της Θεσσαλονίκης
Η σφαγή της Θεσσαλονίκης έγινε το 390 μχ, κατά τη διάρκεια της αυτοκρατορίας του Θεοδόσιου. Σύμφωνα με τις πηγές, τον Απρίλιο του 390 ένας αρματηλάτης που είχε συλληφθεί από τις αρχές έπεσε θύμα του εξαγριωμένου πλήθους. Ο επικεφαλής αξιωματικός ανταπέδωσε σκοτώνοντας τους πρωταίτιους και αυτό είχε σαν συνέπεια μια σειρά από ταραχές και βιαιότητες εκατέρωθεν που κράτησαν αρκετές ημέρες, ώσπου οι ταραχές να σταματήσουν έπειτα από αυτοκρατορικό μήνυμα που αμνήστευε τους ταραχοποιούς. Ωσπου το μήνυμα να φθάσει στον εξαγριωμένο όχλο, είχαν ήδη χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 7.000 άνθρωποι.

7. Η σφαγή του στρατού του Έλφινστόουν
Η σφαγή του στρατού τού Έλφινστόουν ήταν περισσότερο ένας πόλεμος ανάμεσα σε Αφγανούς από τη μία και Βρεττανούς και Ινδούς στρατιώτες από την άλλη, υπό την διοίκηση του στρατηγού Ουίλλιαμ Έλφινστόουν, στα 1842. Τρία χρόνια πριν, οι Βρεττανοί είχαν καταλάβει την Καμπούλ και από τότε η κατάσταση παρέμενε ταραγμένη με έντονα τα σημάδια της εξέγερσης στις τάξεις του αφγανικού στρατού. Ωστόσο, όταν οι Βρεττανοί εγκατέλειπαν την Καμπούλ, αφγανικές δυνάμεις υπό τον Ακμπάρ Καν, γιο του Μοχάμεντ Καν, επιτέθηκαν στα βρεττανοϊνδικά στρατεύματα με μια αιφνιδιαστική στρατηγική κίνηση και τα αποδεκάτισαν, σκοτώνοντας περισσότερους από 4500 Βρεττανούς και Ινδούς στρατιώτες.

8. Η σφαγή της Σάμπρα και της Σατίλα
Το 1982, Το κόμμα Καταέμπ που καθοδηγείτο από λιβανικές χριστιανικές δυνάμεις, ξεκίνησε σειρά από σφαγές στα στρατόπεδα προσφύγων της Σατίλα και της Σάμπρα, κατά τις οποίες έπεσαν θύματα Παλαιστίνιοι και Λιβανέζοι πολίτες που πρόσκεινταν στον ισλαμισμό. Οι σφαγές εντάθηκαν έπειτα από τη δολοφονία του ηγέτη των φαλαγγιτών και προέδρου του Λιβάνου Βαχίρ Τζεμαγιέλ. Όπως αναφέρουν πηγές, περισσότερα από 3500 άτομα έχασαν τη ζωή τους στις σφαγές. Θεωρείται ότι ισραηλινά στρατεύματα που απέκοψαν τις οδούς διαφυγής των προσφύγων, βοήθησαν κατά πολύ τους πρωταίτιους αυτού του γεγονότος που μονοπώλησε τα πρωτοσέλιδα του παγκόσμιου τύπου για πολλά χρόνια.

9. Η σφαγή του Μπατάκ
Η σφαγή του Μπατάκ έγινε σε βάρος ανυπεράσπιστων Βούλγαρων που ζούσαν στην περιοχή Μπατάκ, από οθωμανικά στρατεύματα του Αχμέτ Αγά, ως επί το πλείστον τουρκικά, το 1876. Θεωρείται ότι περισσότεροι από 3000 ανυπεράσπιστοι πολίτες βρήκαν τον θάνατο στις σφαγές αυτές.

10. Η σφαγή της Γρανάδας
Κατά τη σφαγή της Γρανάδας, όχλος ισλαμιστών εισέβαλε στα ανάκτορα της Γρανάδας και έσφαξε αρχικά τον Εβραίο ηγέτη Γιοσέφ Ιμπν Ναγκίλα που ήταν φιλοξενούμενος του Βερβέρου ηγημόνα της Γρανάδας. Στη συνέχεια οι σφαγές γενικεύτηκαν με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περισσότερες από 1500 εβραϊκές οικογένειες της πόλης.

24wro.blogspot.com

Δούρρειος Ηχος

Ο Τζιμάκος σε τρελά κέφια... http://youtu.be/BxnSzeho2KA

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΕΚΔΟΤΑΚΙ... 2!!!


Πάει ο ταχυδρόμος στο σπίτι του Τοτού... ...και χτυπάει την πόρτα. Ανοίγει ο Τοτός πίνοντας μπύρα και κρατώντας ένα πούρο στο χέρι. Ταχυδρόμος: " Είναι η μάνα σου σπίτι?" Τοτός: "Καλά μαλάκας είσαι?"

ΑΝΕΚΔΟΤΑΚΙ...


Ένας πωλητής σε εκτός έδρας ταξίδι, πτώμα και με άσχημη διάθεση μπαίνει σε ένα μοτέλ της Εθνικής και ζητάει από τον ρεσεψιονίστα ένα δωμάτιο με ιδιωτικό μπάνιο. Ο ρεσεψιονίστας γνέφει καταφατικά και δίνει στον πωλητή ένα κλειδί για το δωμάτιο 8 και το διπλανό μπάνιο, του εύχεται καληνύχτα και του δίνει ένα μενού πρωινού για την επομένη. Ο άντρας μπαίνει με βαριά βήματα στο δωμάτιο, πετάει τα πράγματά του, αρπάζει μια πετσέτα και κατευθύνεται στο μπάνιο για ένα παρατεταμένο, χαλαρωτικό μπάνιο. Μόλις φτάνει στο μπάνιο, βρίσκει μια πανέμορφη ξανθιά μέσα στο μπάνιο. - Με συγχωρείς αλλά αυτό είναι το μπάνιο ΜΟΥ, και είναι για αποκλειστική χρήση! - Συγνώμη αλλά ο ρεσεψιονίστας μου έδωσε το κλειδί γι αυτό το μπάνιο, απαντάει η ξανθιά Κοιτάζονται για λίγη ώρα και μετά την άβολη σιωπή, της λέει. - Δεν είσαι καθόλου άσχημη, με μια λάμψη στο μάτι. - Ούτε εσύ, του απαντάει με ενδιαφέρον. - Γαμιέσαι; ρωτάει ο άντρας, - ΝΑΙ απαντάει εκείνη. - Τότε άντε και γαμήσου αυτό είναι το μπάνιο ΜΟΥ...!!!

G.A.P ΣΥΝΕΧΙΣΕ...ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΑΣ...Σε κατάσταση εξαθλίωσης οι Έλληνες αστυνομικοί


Τραγικές στιγμές φαίνεται ότι θα ζήσουν τους τρείς επόμενους μήνες οι 50.245 αστυνομικοί της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κυρίως όμως οι αστυφύλακες οι υπαξιωματικοί αλλά και μεγάλη μερίδα των αξιωματικών όλων των βαθμών.

Συγκεκριμένα τους επόμενους μήνες

Οκτώβριο Νοέμβριο και Δεκέμβριο 55 αστυνομικοί από τη δύναμη της Ελληνικής Αστυνομίας δεν θα πάρουν ούτε ένα ευρώ κατά τη μηνιαία εξόφληση του μισθού τους.

Και αυτό γιατί η μισθοδοσία τους είναι συνδεδεμένη με την εξόφληση μηνιαίων υποχρεώσεων όπως ενοίκια , δόσεις δανείων, διατροφές και άλλες υποχρεώσεις.

Ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγος Ελευθέριος Οικονόμου ζήτησε πρόσφατα από την διαχείριση χρηματικού του αρχηγείου της Αστυνομίας να του δοθεί έγγραφο με την εξόφληση της μισθοδοσίας του συνόλου των αστυνομικών που υπηρετούν στην ΕΛ.ΑΣ.

Εκτός από τους 55 αστυνομικούς ή ειδικούς φρουρούς ή συνοριοφύλακες που δεν θα πάρουν ούτε ένα ευρώ λιγότερα, ελάχιστα ευρώ που θα ξεκινούν από μηδέν μέχρι 500 ευρώ θα πάρουν 1095 αστυνομικοί δηλαδή ποσοστό 2,179% τον κάθε μήνα από τους τρείς που ακολουθούν.Επίσης 24.703 αστυνομικοί θα πάρουν από 500 - 1000 ευρώ.

Εκείνο που είναι αξιοσημείωτο είναι ότι ο μέσος μισθός των παραπάνω αστυνομικών δεν θα ξεπερνά τα 550 έως το πολύ τα 600 για τους περισσοτέρους.

Μία άλλη μεγάλη κατηγορία αστυνομικών και ειδικών φρουρών που θα πληρωθεί από 1000 έως 1.500 ευρώ είναι 21.670 αστυνομικοί ήτοι ποσοστό 43,128%. Όμως οι περισσότεροι από αυτούς μια που ανάμεσά τους είναι και πολλοί αξιωματικοί θα πληρωθούν με 1000 έως το πολύ 1.100 ευρώ.

Μία άλλη ομάδα αξιωματικών θα πάρει από 2000 έως 230 ευρώ. Αυτοί είναι μόλις 257 και αποτελούν το 0,511% της συνολικής δύναμης του Αστυνομικού Σώματος.

Ακολουθούν 32 ανώτατοι αξιωματικοί που θα πάρουν από 2.300 έως 2.500 ευρώ δύο ανώτατοι αξιωματικοί από 2.500 έως 3.000 ευρώ και τέλος ένας ανώτατος αξιωματικός που είναι ο αρχηγός του Σώματος ο οποίος θα πάρει 3000 έως 3100 ευρώ τον κάθε μήνα και αντιπροσωπεύει μόλις το 0,001%.

Η οικονομική αυτή εξαθλίωση του συνόλου των αστυνομικών του Σώματος τους οδηγεί πλέον σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Πόσο άραγε θα αντέξουν κυρίως οι αστυφύλακες οι ειδικοί φρουροί και οι συνοριοφύλακες στην πείνα και τη δυστυχία που η κυβέρνηση το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο τους επιβάλουν; www.newsbeast.gr

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ (ΑΚ 47)


Ο αρχηγός του Γενικού επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγός Νικολάι Μακάροφ ήταν σαφής: “Ο Ρώσικος στρατός σταματά να αγοράζει Καλάσνικοφ. Σταματάμε τις παραγγελίες επειδή ..
το απόθεμα μας είναι 10 φορές περισσότερο από αυτά που χρειαζόμαστε” .
Η είδηση έπεσε σαν βόμβα σε ολόκληρο τον κόσμο. Το όπλο μύθος σταματά την παραγωγή του. Το Καλάσνικοφ ή Κάλας η ΑΚ, σταματά. Το όπλο που έγινε σύμβολο στα χέρια των στρατιωτών του Κόκκινου στρατού, στα χέρια των απανταχού επαναστατικών κινημάτων ανά την υφήλιο, το όπλο που έγινε συνώνυμο του αντάρτικού, θα σταματήσει να παράγεται. Το ανακοίνωσε η “μητέρα Ρωσία”. Δεν το χρειάζεται πια.

Γεννήθηκε από ανάγκη στα μέσα της δεκαετίας του 40 και κατέληξε να γίνει το διασημότερο και το πλέον αναγνωρισμένο όπλο στον κόσμο. Και όχι τυχαία. Ένα όπλο αξιόπιστο, με μεγάλο βεληνεκές, με απίστευτη ταχυβολία, ένα όπλο που δεν “κολλάει”, που μπορεί να πυροβολήσει ακόμη και κάτω από το νερό. Ένα όπλο που η σκόνη και η άμμος δεν το μπλοκάρει. Το Καλάσνικοφ, έγινε συνώνυμο της μεγάλης Σοβιετικής αυτοκρατορίας. Φθηνό στην παραγωγή του, εύχρηστο και πάνω από όλα θανατηφόρο
Τον τελευταίο χρόνο του Μεγάλου Πατριωτικού πολέμου, οι υπεύθυνοι του Κόκκινου στρατού ζήτησαν από τον νεαρό τότε, αρχηγό ενός άρματος Τ-34, τον Μιχαήλ Καλάσνικοφ, να σχεδιάσει και να κατασκευάσει ένα αυτόματο πυροβόλο τυφέκιο, που θα διαθέτει 3 στοιχεία: α) θα είναι φθηνό και θα μπορεί να παράγεται μαζικά από τα εργοστάσια των “εργατών και αγροτών του κόκκινου στρατού” β) θα είναι εύχρηστο και αξιόπιστο και γ) θα αντέχει στις κακουχίες και θα έχει μεγάλο χρόνο ζωής.



Ο νεαρός Καλάσνικοφ, άφησε το τανκ του, και κλείστηκε στο σχεδιαστήριο που του παραχώρησε για αυτό τον σκοπό ο Κόκκινος στρατός. Το μόνο που έκανε ήταν να σχεδιάζει. Να σκέφτεται να αναλύει, να σβήνει και να ξανασχεδιάζει. Κλεισμένος σε ένα σκοτεινό δωμάτιο στο εργοστάσιο παραγωγής “αγροτικών μηχανημάτων και τρακτέρ” στο μακρινό από τη Μόσχα, Ισχεβζστ, στα Ουράλια. Το μοναδικό φως ήταν εκείνο της λάμπας επάνω από το σχεδιαστήριο του. Δεν σταματούσε. Σκεφτόταν και έφερνε στο μυαλό του την ιδανική λύση που του ζήτησε η πατρίδα.
Ο Μιχαήλ Καλάσνικοφ, σταμάτησε όλο αυτό το διάστημα να ασχολείται με την μεγάλη του αγάπη που δεν ήταν άλλη από την ποίηση. Μόνο σχεδίαζε...

Ήθελε να πετύχει το τέλειο. Ήξερε πολύ καλά και ο ίδιος αλλά και είχε ακούσει εκατοντάδες φορές τα παράπονα των συντρόφων του για τα όπλα που μέχρι τότε χρησιμοποιούσε ο Κόκκινος στρατός. Όπλα δύσχρηστα, που χάλαγαν αμέσως, που μπλόκαραν με το παραμικρό, που πάθαιναν αφλογιστία, που “αλλού σημάδευες και αλλού έριχναν”.
Ένα πρωινό του 1947, ύστερα από τρία χρόνια έρευνας, η σύλληψη που είχε στο μυαλό του, πήρε σάρκα και οστά. Στηρίχθηκε σε συγκεκριμένα παλαιότερα σχέδια του Σιμόνοφ του Αμερικάνου τυφεκίου Μ1 Garant αλλά και του Γερμανικού Sturmgewehr 44 και βρήκε εκείνο που από την αρχή ήθελε. Το “Αυτομάτ Καλασνίκοβα” γεννήθηκε εκείνο το πρωινό και γιαυτό δίπλα στο ΑΚ από εδώ και στο εξής θα έμπαινε το 4 και το 7. ΑΚ 47.
Τότε δεν φανταζόταν τι θα επακολουθούσε. Επτά δεκαετίες αργότερα το όπλο που κατασκεύασε, και το ΑΚ 47 αλλά και το μετέπειτα ΑΚ74, θα ξεπερνούσε τα 150.000.000 τεμάχια και θα γινόταν το γνωστότερο τυφέκιο στον κόσμο)

Το διαμέτρημα του είναι των 7,62mm. Το βάρος του δίχως γεμιστήρα είναι 4,3 κιλά. Το μήκος του με τη ξύλινη λαβή είναι 870mm και 645mm με την αναδιπλούμενη λαβή για τους αξιωματικούς. Το μήκος της κάννης είναι 16,3 ίντσες. Πυροβολεί με πίεση αερίων και περιστρεφόμενο κλείστρο και παίρνει φυσίγγια των 7,62Χ39mm. Η ταχυβολία του φτάνει τις 600 βολές ανά λεπτό. Η κάννη του δεν λυγίζει από τη θερμότητα και η ταχύτητα εξόδου του βλήματος είναι 715 μέτρα ανά δευτερόλεπτο. Έχει δραστικό βεληνεκές τα 400 μέτρα και μέγιστο τα 1000.
Το όπλο θρύλος στελέχωσε της Σοβιετικές αλλά και όλες τις δυνάμεις του Συμφώνου της Βαρσοβίας, ενώ χρησιμοποιήθηκε από περισσότερες από 70 χώρες στον κόσμο.

Ο Μιχαήλ Καλάσνικοφ είναι σήμερα 92 ετών. Έχει αποκτήσει ένα γιο και 3 κόρες. Έχει τιμηθεί με όλες τις διακρίσεις του Σοβιετικού αλλά και του Ρώσικου κράτους. Συνεχίζει να εργάζεται στο σχεδιαστήριο του στο εργοστάσιο παραγωγής όπλων στο Ισχεβζστ.
Οι υπεύθυνοι του εργοστασίου δεν του ανακοίνωσαν την απόφαση του Γενικού Επιτελείου γιατί: “ κάτι τέτοιο θα τον κλόνιζε. Μπορεί και να πέθαινε από τη στενοχώρια του.Τότε δεν φανταζόταν τι θα επακολουθούσε. Επτά δεκαετίες αργότερα το όπλο που κατασκεύασε, και το ΑΚ 47 αλλά και το μετέπειτα ΑΚ74, θα ξεπερνούσε τα 150.000.000 τεμάχια και θα γινόταν το γνωστότερο τυφέκιο στον κόσμο)

Ο Μιχαήλ Καλάσνικοφ έχει δώσει πολλές συνεντεύξεις. Τις καλύτερες απαντήσεις του σας τις παρουσιάζουμε:

Στο Ρώυτερς το 1991 είπε: “ Όταν είδα τον Μπιν Λάντεν να πυροβολεί με ένα Καλάσνικοφ, νευρίασα. Τι να πω. Οι τρομοκράτες είναι ηλίθιοι, αλλά χρησιμοποιούν τα καλύτερα όπλα. Είμαι υπερήφανος για το δημιούργημα μου αλλά στεναχωριέμαι όταν είναι σε λάθος χέρια”
Σε μια επίσκεψη του στη Γερμανία είπε: “Θα προτιμούσα να είχα φτιάξει ένα μηχάνημα που θα βοηθούσε τους αγρότες για να καλυτερέψουν τη ζωή τους.”

“Η δουλειά μου είναι η ζωή μου και η ζωή μου είναι η δουλεία μου. Το όπλο που έφτιαξα, βοήθησε τη χώρα μου. Είμαι υπερήφανος που έγινε συνώνυμο της λέξης Ελευθερία”
Εάν δεν ήταν οι Γερμανοί που εισέβαλαν στη χώρα μου τώρα θα ήμουν ποιητής ή θα κατασκεύαζα αγροτικά μηχανήματα.”
“ Σας πληροφορώ ότι τα βράδια κοιμάμαι σαν πουλάκι. Έχω τη συνείδηση μου 100% ήσυχη. Μη μου λέτε ότι τα όπλα μου έχουν σκοτώσει εκατομμύρια ανθρώπους. Εγώ ότι έκανα το έκανα για να υπερασπιστώ την πατρίδα μου”
“ Πριν δοκιμάσεις να κατασκευάσεις κάτι νέο. Καλό θα ήταν να ξέρεις τα πάντα για τα ήδη υπάρχοντα”
“Θα σφίξω το χέρι σε όποιον κατασκευάσει καλύτερο τουφέκι από το ΑΚ”
“ Ότι είναι περίπλοκο είναι άχρηστο. Ότι είναι απλό είναι χρήσιμο. Αυτό είναι το σλόγκαν μου και σε αυτό στηρίχθηκα”
www.onalert.gr

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ

Προσχώρησε στο Κίνημα "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" μέχρι και ο έτερος των αντιπροέδρων, ο Θ. Πάγκαλος!Με πολύ έξυπνο τρόπο διαχώρισε την θέση του από την επιβολή του εξοντωτικού τέλους ακινήτων και των λοιπών νέων φόρων και δήλωσε ότι δεν πρόκειται να τα πληρώσει! Ο κ. Πάγκαλος αποκάλυψε μάλιστα ότι λόγω των πολλών ακινήτων, τα οποία δεν αγόρασε μεν ο ίδιος αλλά περιήλθαν στην κατοχή του από κληρονομιά, του ήρθε συνολικό χαράτσι 17.500 ευρώ, περιλαμβανομένου και του τέλους ακίνητης περιουσίας. «Για να μπορέσω να πληρώσω τον φόρο θα πρέπει να αναγκαστώ να πουλήσω ένα ακίνητο», είπε ο κ. Πάγκαλος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega. Όταν ρωτήθηκε εάν δεν βρεθεί αγοραστής για το ακίνητο τι θα κάνει, δεν δίστασε να πει «Δεν έχω να πληρώσω, δεν μπορώ να πληρώσω, ας έρθει ο Βενιζέλος να με συλλάβει». Δίνοντας με αυτό τον τρόπο το σύνθημα σε όσους Έλληνες δεν έχουν να πληρώσουν, να μην πληρώσουν! Για πρώτη φορά θα συμφωνήσουμε απόλυτα με τον Θεόδωρο Πάγκαλο: Έλληνες, αν δεν έχετε να πληρώσετε, μην πληρώσετε! Δεν θα τους δώσουμε εμείς αυτά που τους λείπουν! Ας τα πάρουν από αυτούς που τα έβγαλαν στο εξωτερικό!http://youtu.be/xGzfGkJQeEU

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Μία ακόμη εθνική ντροπή....


Ο Γάλλος οικονομολόγος και σύμβουλος της γαλλικής κυβέρνησης, Jacques Delpla, δήλωσε πρόσφατα ότι η Γερμανία χρωστάει περισσότερα στην Ελλάδα, από ότι η Ελλάδα στη Γερμανία.
Μετά το τέλος του Β’ παγκοσμίου πολέμου η Συνδιάσκεψη των Παρισίων επιδίκασε στην Ελλάδα ..
7,1 δισ. δολάρια για πολεμικές επανορθώσεις.
Σε σημερινά λεφτά, εάν υπολογιστεί ο μέσος τόκος των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ από το 1944 μέχρι το 2010 που είναι περίπου 6%, η Γερμανία χρωστάει στην Ελλάδα περίπου 500 δισ. δολάρια.
Στις 2 Ιουλίου 2011 ο Γάλλος οικονομολόγος και σύμβουλος της γαλλικής κυβέρνησης Jacques Delpla δήλωσε ότι οι συνολικές οφειλές της Γερμανίας στην Ελλάδα για τις καταστροφές σε υποδομές και ανθρώπους που προκάλεσε στο Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, ανέρχονται σε 575 δισ. δολάρια.
Ο ιστορικός οικονομολογίας, Dr. Albrech Ritschl συνέστησε στη Γερμανία να ακολουθήσει μια περισσότερο μετριοπαθή πολιτική στην ευρωπαϊκή κρίση την τελευταία τριετία, γιατί είναι πολύ πιθανό να βρεθεί αντιμέτωπη με δικαιολογημένες απαιτήσεις για πολεμικές επανορθώσεις από την Ελλάδα. Η σχετική δήλωση εμφανίστηκε στο γερμανικό Spiegel και στην αγγλική εφημερίδα Guardian τον περασμένο Ιούνιο.
Σε όλα αυτά η ελληνική κυβέρνηση «ποιεί την νήσσαν», ούτε καν παρίσταται στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης όπου γίνεται νομικός αγώνας για την καταβολή αποζημιώσεων στους Έλληνες του Διστόμου και όλα αυτά για να μην θυμώσει η Μέρκελ και ο Σόιμπλε και μας κόψουν τη δόση μας…
. www.newsbomb.gr/tromokraths

ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΑΜΕ-ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ- O LOSTRE ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ



ΝΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΑΜΕ........... ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ


Αντί να καλούμε 11880
βάζουμε πρόθεμα το 210 και στο τέλος 00,
δηλ.210 11880 00 και χρεωνόμαστε αστικό.

Το 11880 και γενικά όλες αυτές οι υπηρεσίες μας προσφέρουν την υπηρεσία σύνδεσης με έναν αριθμό.
Είναι μια υπηρεσία που την προβάλλουν γιατί εμείς χρεωνόμαστε τα κερατά μας ενώ αυτοί κερδίζουν.

Ουσιαστικά μας πιάνουν κορόϊδα και το προβάλλουν σαν παρεχόμενη υπηρεσία. Ήρθε η ώρα να τους κοροιδέψουμε εμείς.

Από σταθερό τηλέφωνο καλούμε το 210 1188000 που αν έχουμε εναλάκτικό πάροχο με δωρεάν σταθερά δεν χρεωνόμαστε

αν όχι την χρεωνόμαστε σαν αστική, και τους λέμε με συνδέετε στο 69 τάδε? και σου λένε "Ευχαριστούμε σας
ενημερώνουμε ότι η χρέωση συνεχίζεται"

Τώρα δεν προτιμάτε το 11880?
Σας έχω κι άλλα. 210 1188800 210 1188800 ΟΤΕ

210 1185000 210 1185000 VIVODI
210 1183300 210 1183300 Vodafone

Ουσιαστικά αυτό που κάνουμε είναι: 210 + υπηρεσία + 00

Οι εταιρείες αυτές ψοφάνε να τους καλέσουμε να μας συνδέσουν και να χρεωνόμαστε υποτίθεται.
Ιδίως κάτι μικρές σας το 11821

Θέλετε κι άλλα? Σας έχω

Οι πενταψήφιοι αριθμοί έγιναν για να υπερχρεωνόμαστε.

πχ το 14944 τηλεπληροφορίες ΟΤΕ (φαρμακεία νοσοκομεία οπαπ κλπ)

Σας έχω ένα ενδεικτικό πινακάκι με αυτούς τους αριθμούς κλήσης.

14744 | Αποτελέσματα Παιχνιδιού
"ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ" 210 1474400 210 1474400

14844 | Ωρα Ελλάδος 210 1484400 210 1484400

14944 Εφημερεύοντα Νοσοκομεία, Φαρμακεία, Ιατροί (Αττικής, Θεσ/κης, Πατρών, Κρήτης,Θεσσαλίας, Μυτιλήνης)

Δρομολόγια: Πλοίων, Ολυμπιακών Aερογραμμών- ΑEGEAN, OΣΕ, ΚΤΕΛ,Προαστιακού

Αποτελέσματα: SUPER 3, EXTRA 5, ΤΖΟΚΕΡ - ΛΟΤΤΟ - ΠΡΟΤΟ - ΠΡΟΠΟ - ΠΡΟΠΟ Γκόλ, Εθνικό - Λαϊκό Λαχείο / Ιππόδρομος Ζώδια & Συνταγές (από τη Μαρία Λόη)

Δελτίο καιρού Ελλάδος & Ατμοσφαιρική Ρύπανση Αττικής

ΚΤΕΟ (Αθηνών, Θεσ/κης, Πατρών),

Διανυκτερεύοντα Βενζινάδικα Αττική) 210 1494400 210 1494400

Γενικά ότι πενταψήφιο αριθμό ξέρετε ισχύει το 210 + αριθμός + 00

Αυτά μόνο από σταθερό από κινητό δεν έχω δοκιμάσει ακόμα.

Άντε και καλές κλήσεις μην χρεώνεστε!

NEO!!!

Καλέστε 210 11889 00 και ζητήστε σύνδεση με κινητά ή σταθερά εξωτερικού προς όλον τον κόσμο

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ..

«Πώς να κουρέψετε» τα δάνεια σας


Το δημόσιο έχει πρακτικά κηρύξει από μηνών στάση πληρωμών. Και τώρα ετοιμάζεται για κούρεμα του (δικού του) χρέους, χρησιμοποιούντος ως εγγύηση για να συνεχίσει να παίρνει λεφτά από το εξωτερικό τις περιουσίες των ίσιων του των πολιτών. Τις οποίες φορολογεί και απομειώνει με κάθε τρόπο, αποφεύγοντας προς το παρόν να δώσει από τα δικά του υπάρχοντα.

Το ερώτημα είναι..
τι μπορεί να κάνει αντίστοιχα ο πολίτης όταν χρωστάει στις τράπεζες. Η αλήθεια ότι το τελευταίο διάστημα ολοένα και περισσότεροι πολίτες κηρύσσουν και αυτοί από την πλευρά τους, μια στάση πληρωμών απέναντι στις τράπεζες. Είτε οφείλεται σε απώλεια εργασίας, είτε στην υπερφορολόγηση πολλοί Έλληνες δηλώνουν αδυναμία να πληρώσουν τα χρέη και κυρίως τις δόσεις των δανείων τα οποία αφειδώς μοίραζαν οι τράπεζες την τελευταία δεκαετία. Και γιατί να μην το κάνουν αφού οι ίδιες δανείζονταν με 1% και χορηγούσαν με 12%. Το πρόβλημα, τώρα είναι ότι με την έλλειψη ρευστότητας, τα πράγματα έχουν σφίξει. Οι πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν, ενώ οι από τις αλλεπάλληλες προβλέψεις ζορίζονται ιδιαίτερα και καταφεύγουν σε κυνήγι των οφειλετών. όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα επιχειρηματικά δάνεια, οι έλεγχοι της Blackrock δείχνουν εκτίναξη των κόκκινων δανείων (ή έστω αυτών που παρουσιάζουν σαφείς δυσκολίες αποπληρωμής) στο επίπεδο του 12-15% από 7-9% πριν ένα χρόνο. Και όλα αυτά ενώ οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι αν η ύφεση συνεχιστεί το ποσοστό θα φτάσει το 20%.

Αυτό σημαίνει ότι σε λίγους μήνες έχουν σχεδόν διπλασιαστεί αυτοί που δεν έχουν να πληρώσουν, ενώ οι υπηρεσίες των τραπεζών διαχειρίζονται δεκάδες χιλιάδες αιτήματα πελατών που ζητούν ρυθμίσεις για να μην γίνει το δάνειό τους κόκκινο. Και όπως δείχνουν τα πράγματα ο ρυθμός θα αυξάνεται με αλματώδη πρόοδο, απειλώντας πια τις ίδιες τις τράπεζες. Βέβαια αυτή η άτυπη στάση πληρωμών δεν συμφέρει ούτε τους πολίτες, που κινδυνεύουν συχνά με απώλεια της περιουσίας τους, ούτε όμως και τις τράπεζες, που θα πρέπει να καταγράψουν τη μη εξυπηρέτηση του δανείου και να προχώρησαν σε διαγραφή ή αναχρηματοδότηση. Και για τον λόγο αυτό, το τελευταίο διάστημα «διαφημίζουν» ευελιξία στις σχέσεις με τους δανειολήπτες που δεν μπορούν να πληρώσουν. Άλλωστε, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, από τις αρχές του 2010 έχουν ρυθμιστεί συνολικά 689.000 δάνεια, ύψους άνω των 20 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 126.000 ήταν στεγαστικά, 495.000 καταναλωτικά (και αυτό δείχνει το μέγεθος του προβλήματος) και τα 68.000 επιχειρηματικά.



Τι μπορεί να πετύχει στην πραγματικότητα ένας πολίτης εάν δεν μπορεί να πληρώσει, τώρα, την τράπεζα, και έρθει σε συμβιβασμό;

Η αλλαγή των όρων του δανείου, εάν γίνει δεκτή από τράπεζα, μπορεί να περιλαμβάνει:



Επιμήκυνση της διάρκειας εξόφλησης. Στην περίπτωση αυτή αυξάνεται ο αριθμός των δόσεων, και μειώνεται αντίστοιχα το ποσό της δόσης. Εδώ ο δανειολήπτης ελαφρύνεται ως προς τη μηνιαία καταβολή αν και συνολικά θα πληρώσει περισσότερα, λόγω του συνυπολογισμού των τόκων στις περισσότερες δασείες, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τον δανεισμό του ελληνικού δημοσίου



Παροχή περιόδου χάριτος με πληρωμή μόνο των τόκων. Στην σπανιότερη αυτή ρύθμιση, η τράπεζα αναγνωρίζει την αδυναμία και δίνει στον πελάτη την ευκαιρία να πληρώνει μόνο τους τόκους για το διάστημα αδυναμίας. Συνήθως αυτή η ρύθμιση γίνεται σε άτομα που έχουν χάσει την εργασία τους και τους παρέχεται η δυνατότητα αυτή συνήθως για έξι μήνες, ή και ένα χρόνο.



Αναστολή καταβολής του συνόλου της δόσης για ένα διάστημα. Πρόκειται για μια ρύθμιση αντίστοιχη της προηγούμενες για πιο δύσκολες περιπτώσεις. Εδώ η τράπεζα αναγνωρίζει ότι αν δεν υπάρξει ρύθμιση θα πρέπει να γράψει το δάνειο ως κόκκινο, και για να μην το κάνεις δίνει μια ευκαιρία στον πελάτη. Συνήθως η ρύθμιση αυτή δεν ξεπερνά τους έξι μήνες σε διάρκεια.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, για την κάλυψη των ρυθμίσεων αυτών οι τράπεζες μπορεί να προχωρήσουν σε αύξηση του επιτοκίου, ειδικά αν πρόκειται για στεγαστικό δάνειο, ενώ ορισμένες επιβάλλουν χρέωση εξέτασης του αιτήματος που μπορεί να φτάνει έως και τα 150 ευρώ. Σε περιπτώσεις ολοκληρωμένων αναχρηματοδοτήσεων (που αφορούν ως επί το πλείστον μεγάλα δάνεια) υπάρχει σαφές ενδεχόμενο μιας επιπλέον προσημείωσης σε ακίνητο και βέβαια τα πρόσθετα τραπεζικά, συμβολαιογραφικά και δικηγορικά έξοδα σε βάρος του δανειολήπτη.



Κούρεμα στο δικαστήριο

Οι υπερχρεωμένοι κατραναλωτές μπορούν πάντως να «κουρέψουν» το χρέος τους προς τις τράπεζες και στα Ειρηνοδικεία βάσει του νόμου της Λ. Κατσέλη. Όμως, η διαδικασία μπορεί να κρύβει και σοβαρές παγίδες για ορισμένες κατηγορίες δανειοληπτών, ιδιαίτερα για όσους έχουν καταφέρει να «παγιδέψουν» οι τράπεζες με δήθεν ευνοϊκές ρυθμίσεις.

Το πρώτο βήμα για την εφαρμογή του νόμου, που είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από τους τραπεζίτες, αλλά τελικά δικαιώνει Λούκα Κατσέλη, έγινε με την πρόσφατη απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών. Στην περίσταση, συνταξιούχος που χρωστούσε σε τράπεζες περισσότερα από 222.000 ευρώ είδε τελικά το χρέος του να μειώνεται από το δικαστήριο κατά 170.000 ευρώ, δηλαδή το ποσοστό του «κουρέματος» ξεπέρασε το 75%. Επιπλέον, ο δανειολήπτης έσωσε την πρώτη κατοικία του, κέρδισε περίοδο χάριτος τριών ετών και μετά τη λήξη της θα πληρώνει κάτι παραπάνω από 300 ευρώ το μήνα για να εξοφλήσει το χρέος που απομένει.

Η περίπτωση αυτή δύσκολα θα επαναληφθεί, αλλά σίγουρα δίνει ελπίδες σε ορισμένους να επιδιώξουν ένα «κούρεμα». Βασική προϋπόθεση για την επιτυχή έκβαση μιας διαδικασίας με βάση το νόμο για τους υπερχρεωμένους, είναι να αποδείξει πράγματι στο δικαστήριο ο δανειολήπτης ότι η οικονομική του κατάσταση, όπως διαμορφώνεται σήμερα, αλλά και στο μέλλον, δεν του επιτρέπει να εξυπηρετήσει το χρέος του. Γι αυτό και οι συνταξιούχοι έχουν περισσότερες ελπίδες… Σε αυτή την περίπτωση, η πρώτη απόφαση έδειξε ότι οι δικαστές είναι ιδιαίτερα ευνοϊκοί για το δανειολήπτη και μπορεί να επιτύχει διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους του.

Ο νόμος 3869/2010 για τη ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων απαιτεί να αποδειχθεί στο δικαστήριο ότι ο οφειλέτης έχει μόνιμη αδυναμία να εξυπηρετήσει το χρέος του και σε αυτή την περίπτωση προβλέπει ευνοϊκή ρύθμιση για εξόφληση, διαγραφή χρέους και δίνει τη δυνατότητα προστασίας της πρώτης κατοικίας, όχι όμως και των άλλων περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη, τα οποία εκποιούνται υπέρ της τράπεζας.

Η διαδικασία της ρύθμισης έχει αρκετά στάδια και ουκ ολίγες ασφαλιστικές δικλείδες, για να διαχωρίζονται οι πράγματι υπερχρεωμένοι που τελούν σε αδυναμία από τους… τζαμπατζήδες:

- Σε πρώτη φάση, ο οφειλέτης είναι υποχρεωμένος να ζητήσει εξωδικαστικό συμβιβασμό από την τράπεζα.

- Αν δεν έχει θετικό αποτέλεσμα, καταθέτει αίτηση για ρύθμιση ενώπιον του Ειρηνοδικείου. Στην αίτηση θα πρέπει να καταγράφεται η περιουσιακή κατάσταση του οφειλέτη και της συζύγου του, τα πιθανά εισοδήματά τους και οι ενδεχόμενες ανείσπρακτες απαιτήσεις προς αυτούς, οι απαιτήσεις των πιστωτών κατά κεφάλαιο τόκους και έξοδα, καθώς και σχέδιο πιθανής αποπληρωμής.



Τα βήματα

Για τη διευκόλυνση των δανειοληπτών η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα www.efpolis.gr δύο ηλεκτρονικές εφαρμογές που διευκολύνουν τους οφειλέτες και όλους τους ενδιαφερόμενους (δικηγόρους, ενώσεις καταναλωτών, δικαστές κ.ά.) στην αξιοποίηση του νόμου. Με την πρώτη εφαρμογή διευκολύνεται ο οφειλέτης να προσδιορίσει τα ποσά στα οποία κατανέμεται η μηνιαία δόση του προς τους πιστωτές, σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ. 2 ν.3869/10. Με τη δεύτερη εφαρμογή καθορίζεται η μηνιαία δόση που πρέπει να καταβάλλει ο οφειλέτης προκειμένου να διατηρήσει την κύρια ή μοναδική κατοικία του και η κατανομή της δόσης αυτής στους πιστωτές σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ. 2 ν.3869/10.

Μετά, αίτηση συζητείται ενώπιον του Ειρηνοδικείου και επιχειρείται δικαστικός συμβιβασμός με τους πιστωτές. Για το συμβιβασμό αρκεί να συμφωνήσουν οι πιστωτές που εκπροσωπούν το 51% των απαιτήσεων κατά του οφειλέτη. Τον τελευταίο λόγο έχει το Ειρηνοδικείο, που καλείται να επιβεβαιώσει τη συμφωνία, αφού ελέγξει την οικονομική κατάσταση του οφειλέτη.

Ο νόμος προστατεύει τους ιδιοκτήτες πρώτης κατοικίας, η οποία εξαιρείται από τη ρευστοποίηση, με την προϋπόθεση ότι ο οφειλέτης θα αποπληρώσει ποσό που μπορεί να φθάσει μέχρι το 85% της εμπορικής αξίας της. Υπάρχει δυνατότητα ορισμού περιόδου χάριτος για την έναρξη καταβολής των δόσεων με λογικά επιτόκια και περίοδο αποπληρωμής μέχρι και 20 έτη.



Και οι παγίδες

Στην πρώτη πέφτουν όλοι οι δανειολήπτες που ήρθαν σε διαδικασία ρύθμισης της οφειλής τους σε συνεργασία με την τράπεζα. Σε αυτή την περίπτωση, ο οφειλέτης υπογράφει ότι αναδέχεται την οφειλή του και ουσιαστικά συνάπτει μια νέα δανειακή σύμβαση, πολλές φορές με προσημείωση ακινήτου. Έτσι χάνει το δικαίωμα να ζητήσει ρύθμιση με βάση το νόμο,

Επίσης, ο δανειολήπτης που αποδέχεται σε ρύθμιση με την τράπεζα το ύψος του χρέους του δεν μπορεί στη συνέχεια να το αμφισβητήσει: για παράδειγμα, μια οφειλή από πιστωτικές κάρτες, που μπορεί να ενσωματώνει πλήθος χρεώσεων που έχουν κριθεί ως παράνομες, μετατρέπεται σε ένα νέο καταναλωτικό δάνειο, με «φυσιολογικότερους» όρους, που δεν μπορεί εύκολα να αμφισβητηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης με επίκληση των καταχρηστικών όρων και χρεώσεων. Γι’ αυτό και θέλει μεγάλη προσοχή και συμβουλή από νομικούς, πριν ένας δανειολήπτης μπει σε ένα, ευνοϊκό εκ πρώτης όψεως, διακανονισμό με την τράπεζα.

Όσοι δανειολήπτες πληρούν τις προϋποθέσεις για να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, αλλά διαθέτουν σημαντική ακίνητη περιουσία, αντιμετωπίζουν επίσης «θέματα». Εάν σταματήσουν και πάλι τις πληρωμές θα χάσουν όλα τα προσημειωμένα ακίνητά τους, πλην της πρώτης κατοικίας.

Το μόνο ερώτημα, είναι τι εμπιστεύεται κανείς περισσότερο σε αυτή τη χώρα: τις τράπεζες ή τα δικαστήρια…ΠΗΓΗ: http://www.topontiki.gr/article/22656

EΛ.ΑΣ. Τέλος!


Ενας πολύ σημαντικός αριθμός αστυνομικών θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να λάβει είτε εξαιρετικά μειωμένη είτε ακόμα και αρνητική μισθοδοσία για το επόμενο τρίμηνο! Αυτό προκύπτει από τρία δεδομένα :
α) η πλειονότητα των αστυνομικών αμείβεται με εξαιρετικά χαμηλές αποδοχές που απέχουν κατά πολύ από τις αντίστοιχες του υπολοίπου δημοσίου τομέα
β) ένα μεγάλο δε.....
ποσοστό έχει λάβει κάποιο δάνειο (κυρίως στεγαστικό) από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων , του οποίο η εξυπηρέτηση του γίνεται αυτόματα με άμεση παρακράτηση από τη μισθοδοσία και
γ) τους επόμενους τρεις μήνες θα γίνει η παρακράτηση της έκτακτης εισφοράς (να θυμίσουμε εδώ ότι ισχύει αναδρομικά!)
Αυτό σημαίνει ότι ένα αστυνομικός με χαμηλές αποδοχές , ο οποίος έχει και ένα στεγαστικό δάνειο , μετά από όλες τις παρακρατήσεις είτε δεν θα λάβει τίποτα είτε λάβει ένα ποσό συμβολικό(!) είτε θα λάβει ακόμη και αρνητική μισθοδοσία! (δηλαδή θα οφείλει και από πάνω!).
Αν δε υπολογίσουμε και το έκτακτο τέλος ακινήτων , το οποίο θα κληθεί να πληρώσει στο ίδιο χρονικό διάστημα , τότε , μετά βεβαιότητας μπορούμε να πούμε ότι ένα μεγάλο μέρος του αστυνομικού προσωπικού θα περιέλθει σε οικονομικό αδιέξοδο.
Το χειρότερο από όλα είναι ότι αυτό αφορά κυρίως το κατώτερο προσωπικό το οποίο όμως είναι αυτό που δίνει την καθημερινή μάχη στου δρόμους.
Δηλαδή , για να το πούμε απλά και κατανοητά , φανταστείτε για τρεις μήνες το μεγαλύτερο μέρος των αστυνομικών που είναι στους δρόμους να είναι ουσιαστικά απλήρωτοι.
Από την άλλη μεριά επίσης το 51% του συνολικού αστυνομικού προσωπικού θα λάβει μισθοδοσία αρκετά κάτω των 1.000 ευρώ. Εδώ μιλάμε για μεγαλύτερους σε ηλικία και βαθμό αστυνομικούς με αυξημένες όμως οικογενειακές υποχρεώσεις.
Για την Ελληνική Αστυνομία πολλά μπορεί να γράψει και να πει ο καθένας (αναλόγως της προσωπικής του οπτικής) .Αυτό όμως που είναι αδιαμφισβήτητο είναι το γεγονός ότι οι αμοιβές τους και οι συνθήκες εργασίας απέχουν κατά πολύ από τις αντίστοιχες του υπολοίπου δημοσίου τομέα.
Πρέπει κάποτε να πούμε τα πράγματα με το αληθινό τους όνομα και να παραδεχτούμε την πραγματικότητα. Ο αστυνομικός δεν αμείβεται. Αυτή είναι η αλήθεια. Και επειδή δεν έχει τη δυνατότητα απεργίας δεν μπορεί να απαιτήσει δυναμικά καλυτέρευση των αποδοχών (όπως τόσα χρόνια πράττουν όλοι οι υπόλοιποι συνάδελφοι του στον δημόσιο τομέα).
Αυτή τη στιγμή ιδιωτικοί φύλακες κερδίζουν (σε αρκετές περιπτώσεις) παραπάνω από ένα αστυνομικό!
Με τα οικονομικά μέτρα όμως η κατάσταση θα φτάσει στο απροχώρητο. Χιλιάδες οικογένειες αστυνομικών δεν θα μπορούν να αντεπεξέρθουν. Και μη πει κάποιος ότι αυτό ισχύει και για χιλιάδες άλλους δημόσιου υπάλληλους (σαφώς και ισχύει ,όχι όμως στον ίδιο βαθμό).
Η διαφορά είναι ότι σε κάθε οργανωμένη πολιτεία υπάρχουν ορισμένοι ρόλοι που πρέπει συνεχώς να ασκούνται αποτελεσματικά. Αυτό είναι θεμελιώδες δικαίωμα και ταυτόχρονη υποχρέωση. Δηλαδή ο πολίτης έχει δικαίωμα στην ασφάλεια του , της δικής του, της οικογένειας του και της περιουσίας του. Το δικαίωμα αυτό του πολίτης είναι ταυτόχρονα και υποχρέωση της πολιτείας να του το παρέχει.
Ας απαντήσει κάποιος πως αυτή η υποχρέωση και το δικαίωμα ταυτόχρονα θα εκπληρωθούν , με το μεγαλύτερο μέρος του αστυνομικού προσωπικού να μην είναι σε θέση για τρεις μήνες να καλύψει τις βασικές βιοποριστικές του ανάγκες. Πολύ απλά δεν γίνεται. Δε μπορείς να έχεις καμία απαίτηση από κάποιον να εκτελέσει το λειτούργημα του όταν για τρεις μήνες τον καταδικάζεις σε οικονομική απόγνωση.
Το θέμα των αμοιβών και των συνθηκών εργασίας των αστυνομικών είναι κεφαλαιώδες και ύψιστης σημασίας. Αυτό που προέχει όμως άμεσα και είναι θέμα πλέον εθνικής ασφάλειας, είναι να βρεθεί μια λύση στο επικείμενη κατάσταση. Κανείς αστυνομικός δε πρέπει να λάβει είτε εξαιρετικά μειωμένη είτε ακόμα και αρνητική μισθοδοσία. Είναι το ελάχιστο που η πολιτεία πρέπει να κάνει. Δεν είναι δυνατόν να είναι απλήρωτο το προσωπικό σε αυτές τις συνθήκες.
ΑegeanTimes

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

45 ΕΙΔΗ ΜΑΛΑΚΑ..


1. Ο ορατός: κοίτα ένα μαλάκα
2. Ο τεφάλ: ξεκόλλα ρε μαλάκα
3. Ο ακίνητος: έμεινε μαλάκας
4. Ο αδιόρθωτος: πάλι ρε μαλάκα;
5. Ο επώνυμος: ο γνωστός Μαλάκας
6. Ο νυχτωμένος: ξύπνα μαλάκα
7. Ο χαμένος: που σε ρε μαλάκα;
8. Ο φευγάτος:
την έκανε ο μαλάκας
9. Ο βαθμοφόρος: O αρχιμαλάκας
10. Ο αμφίβολος: καλά, είναι μαλάκας;
11. Ο ευρεσιτέχνης: μαλάκας με πατέντα
12. Ο εμετικός: τα ξέρασε όλα ο μαλάκας
13. Ο καλοδεχούμενος: καλώς τον μαλάκα
14. Ο εξακριβωμένος: είναι τελικά μαλάκας
15. Ο επιρρεπής: μη γίνεσαι μαλάκας τώρα
16. Ο εκνευριστικός: άει γαμήσου ρε μαλάκα
17. Ο ανεκδιήγητος: δεν περιγράφεσαι ρε μαλάκα
18. Ο αργοκίνητος: κουνήσου ρε μαλάκα
19. Ο φαφλατάς: μιλάμε για πολύ χοντρομαλάκα
20. Ο επαναλαμβανόμενος: την είπε πάλι ο μαλάκας
21. Ο απίστευτος: τι λες ρε μαλάκα;
22. Ο κυριολεκτικός: μαλακίζεσαι, ρε μαλάκα;
23. Ο προβλέψιμος: ο αιώνιος μαλάκας
24. Ο άξιος: μπράβο μαλάκα
25. Ο αγαπητός: μαλάκα μου!
26. Ο υπέρβαρος: Xoντρομαλάκας
27. Ο όμορφος: Ωραίος μαλάκας
28. Ο άπαιχτος: Δεν παίζεσαι ρε μαλάκα
29. Και ο κοπρολάγνος: Mαλακοπίτουρας!!
30. Ο διαιρέσιμος: κόψε έναν μαλάκα .
31. Ο εδώδιμος: φάε έναν μαλάκα .
32. Ο μη εδώδιμος: δεν τρώγεσαι με τίποτα ρε μαλάκα
33. Ο αμφίχειρας: και με τα δύο χέρια ρε μαλάκα;
34. Ο αυτόχειρας: τον έφαγε η μαλακία!
35. Ο εκατόγχειρας: (βλ. νούμερο 33 ) Επί 50.
36. Ο τραυματίας: τον χτύπησε η μαλακία στο κεφάλι
37. Ο κλασματικός: ένας μαλάκας και μισός !!
38. Ο αυτοπαθής: γαμήθηκες πάλι ρε μαλάκα
39. Ο καρυοθραύστης: η μαλακία του σπάει καρύδια
40. Ο εστεμμένος: μαλάκας με περικεφαλαία
41. Ο στάσιμος: μια ζωή μαλάκας
42. Ο ψαράς: μαλάκας με τόνο
43. Ο μετερέωλογος: η μαλακία πάει σύννεφο
44. Ο γεωμετρικός: μαλάκας εις το τετράγωνο
45. Το εργαλείο: ρε μαλακιστήρι

ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ : ΟΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 3500/2006


Ως κοινωνικό φαινόμενο η ενδοοικογενειακή βία απαντά ανέκαθεν, ως επί το πλείστον σε πατριαρχικές οικογένειες και συνδέεται άρρηκτα με την υποβάθμιση των δικαιωμάτων της γυναίκας και την υπεροχή του άντρα στον κοινωνικό θεσμό της οικογένειας. Ακόμα και σήμερα, που η διακήρυξη της ισότητας των δύο φύλων απηχεί ευρύτατης αποδοχής, δεν έχουν πλήρως εξαλειφθεί..
φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας. Έτσι, η ανάγκη εποικοδομητικής νομοθετικής παρέμβασης προβάλλει επιτακτική, ιδιαίτερα σε ένα περιβάλλον κράτους δικαίου. Στα πλαίσια αυτά, η Ελληνική πολιτεία θέσπισε το νόμο 3500/2006 για την ενδοοικογενειακή βία, σε μια αξιόλογη προσπάθεια να παράσχει όλα τα νομικά όπλα για την αποτροπή τέτοιων φαινομένων.
Εννοιολογικός προσδιορισμός της "οικογένειας"
Ορίζοντας ο νομοθέτης ως ενδοοικογενειακή βία την τέλεση αξιόποινων πράξεων κατά της ζωής, της υγείας και της σωματικής ακεραιότητας μελών της οικογένειας, επιχειρεί να προσδιορίσει εννοιολογικά το θεσμό της οικογένειας, που αποτελείται από συζύγους ή γονείς και συγγενείς πρώτου και δεύτερου βαθμού εξ αίματος ή εξ αγχιστείας και τα εξ υιοθεσίας τέκνα τους.
Στην οικογένεια περιλαμβάνονται, εφόσον συνοικούν, συγγενείς εξ αίματος ή εξ αγχιστείας μέχρι τετάρτου βαθμού και πρόσωπα των οποίων επίτροπος, δικαστικός παραστάτης ή ανάδοχος γονέας έχει ορισθεί μέλος της οικογένειας, καθώς και κάθε ανήλικο πρόσωπο που συνοικεί στην οικογένεια.
Οι διατάξεις του νόμου αυτού εφαρμόζονται και στην μόνιμη σύντροφο του άνδρα ή στον μόνιμο σύντροφο της γυναίκας και στα τέκνα, κοινά ή ενός εξ αυτών, εφόσον τα πρόσωπα αυτά συνοικούν, ως και στους τέως συζύγους.
Προεκτάσεις Αστικού Δικαίου
Σε πνεύμα διακηρυκτικό, ο νομοθέτης προβαίνει στο άρθρο 2 του ως άνω νόμου στη ρητή απαγόρευση της άσκησης οποιασδήποτε μορφής βίας μεταξύ των μελών της οικογένειας. Η ενδοοικογενειακή βία λειτουργεί επίσης ως τεκμήριο ισχυρού κλονισμού του γάμου, γεγονός που αποτελεί προϋπόθεση για την έκδοση διαζυγίου. Αναφορικά με την ηθική βλάβη, το άρθρο 5 του ίδιου νόμου αναφέρει ότι η κατά το άρθρο 932 του Αστικού Κώδικα χρηματική ικανοποίηση, λόγω ηθικής βλάβης του παθόντος για μία από τις πράξεις του παρόντος νόμου, δεν μπορεί να είναι κατώτερη των χιλίων (1.000) ευρώ, εκτός αν ο ίδιος ο παθών ζήτησε μικρότερο ποσό.
Ποινικές Προεκτάσεις
Σωματική βλάβη: 1. Το μέλος της οικογένειας το οποίο προξενεί σε άλλο μέλος αυτής σωματική κάκωση ή βλάβη της υγείας του, υπό την έννοια του εδαφίου α' της παρ. 1 του άρθρου 308 του Ποινικού Κώδικα, ή με συνεχή συμπεριφορά προξενεί εντελώς ελαφρά κάκωση ή βλάβη της υγείας του, με την έννοια του εδαφίου β' της παραπάνω διάταξης, τιμωρείται με φυλάκιση, τουλάχιστον, ενός έτους.
2. Αν η πράξη της πρώτης παραγράφου είναι δυνατόν να προκαλέσει στο θύμα κίνδυνο για τη ζωή του ή βαριά σωματική βλάβη, επιβάλλεται φυλάκιση, τουλάχιστον, δύο ετών. Αν επακολουθήσει βαριά σωματική ή διανοητική πάθηση του θύματος, επιβάλλεται κάθειρξη μέχρι δέκα ετών. Αν ο υπαίτιος επεδίωκε ή γνώριζε και αποδέχθηκε το αποτέλεσμα της πράξης του, τιμωρείται με κάθειρξη.
3. Αν η πράξη της πρώτης παραγράφου τελέσθηκε σε βάρος εγκύου ή σε βάρος μέλους της οικογένειας το οποίο, από οποιαδήποτε αιτία, είναι ανίκανο να αντισταθεί, τιμωρείται με φυλάκιση, τουλάχιστον, δύο ετών και αν η πράξη τελέσθηκε ενώπιον ανήλικου μέλους της οικογένειας, τιμωρείται με φυλάκιση, τουλάχιστον, ενός έτους.
4. Αν η πράξη της πρώτης παραγράφου συνιστά μεθοδευμένη πρόκληση έντονου σωματικού πόνου ή σωματικής εξάντλησης, επικίνδυνης για την υγεία, ή ψυχικού πόνου, ικανού να επιφέρει σοβαρή ψυχική βλάβη, ιδίως με την παρατεταμένη απομόνωση του θύματος, επιβάλλεται κάθειρξη. Αν το θύμα είναι ανήλικος, επιβάλλεται κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών.
5. Οι διατάξεις των προηγούμενων παραγράφων εφαρμόζονται αντίστοιχα και όταν ο δράστης εργάζεται σε φορέα παροχής κοινωνικής μέριμνας, η δε πράξη του στρέφεται σε βάρος προσώπου, το οποίο δέχεται τις υπηρεσίες του φορέα αυτού.
Ενδοοικογενειακή παράνομη βία και απειλή: 1. Το μέλος της οικογένειας το οποίο εξαναγκάζει άλλο μέλος χρησιμοποιώντας βία ή απειλή με σπουδαίο και άμεσο κίνδυνο σε πράξη, παράλειψη ή ανοχή χωρίς το θύμα να υποχρεούται προς τούτο τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών, ανεξάρτητα από το αν το απειλούμενο κακό στρέφεται εναντίον του ίδιου του θύματος ή κάποιου από τους οικείους του υπό την έννοια της περίπτωσης β' του άρθρου 13 του Ποινικού Κώδικα.
2. Το μέλος της οικογένειας το οποίο προκαλεί τρόμο ή ανησυχία σε άλλο μέλος της οικογένειας, απειλώντας το με βία ή άλλη παράνομη πράξη ή παράλειψη, τιμωρείται με φυλάκιση.
Ενδοοικογενειακή προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας: 1. Το μέλος της οικογένειας το οποίο προσβάλλει την αξιοπρέπεια άλλου μέλους της, με ιδιαίτερα ταπεινωτικό λόγο ή έργο που ανάγεται στη γενετήσια ζωή του, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών.
2. Με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών μέχρι τριών ετών τιμωρείται η πράξη της προηγούμενης παραγράφου, αν ο παθών είναι ανήλικος.
3. Οι διατάξεις των προηγούμενων παραγράφων εφαρμόζονται αντίστοιχα και όταν ο δράστης εργάζεται σε φορέα παροχής κοινωνικής μέριμνας, η δε πράξη του στρέφεται σε βάρος προσώπου, το οποίο δέχεται τις υπηρεσίες του φορέα αυτού.
Στα πλαίσια της βέλτιστης δυνατής προστασίας, ο νομοθέτης προσθέτει στον ίδιο νόμο και διάταξη, με βάση την οποία εκπαιδευτικοί, στων οποιών την αντίληψη θα υποπέσει γεγονός ενδοοικογενειακής βίας, οφείλουν χωρίς καθυστέρηση να ενημερώσουν το διευθυντή του σχολείου. Ο διευθυντής της σχολικής μονάδας ανακοινώνει, αμέσως, την αξιόποινη πράξη στον αρμόδιο εισαγγελέα, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 37 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, ή στην πλησιέστερη αστυνομική αρχή. Την ίδια υποχρέωση έχουν οι εκπαιδευτικοί και οι διευθυντές των ιδιωτικών σχολείων, καθώς και οι υπεύθυνοι των πάσης φύσεως Μονάδων Προσχολικής Αγωγής.
Συμπερασματικά, μπορούμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για ένα νομοθέτημα εξαιρετικά φιλόδοξο, που όμως είναι απαραίτητο να εμποτίσει τη σύγχρονη κοινωνική ζωή ουσιαστικά, εγκαταλείποντας τις στείρες διακηρυκτικές κορώνες και λειτουργώντας αποτελεσματικά, κατακρημνίζοντας περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας ικανά να εκμαυλίσουν κάθε εκσυγχρονιστικό βήμα στον τομέα των δικαιωμάτων του ανθρώπου στη σημερινή εποχή.

Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ


Η πρώτη εφημερίδα της Ουάσιγκτον προκήρυξε διαγωνισμό το 1938 με χρηματικές αμοιβές για τον καταλληλότερο χαρακτηρισμό των διαφόρων λαών και της ψυχολογίας των.Τον διαγωνισμό παρακολούθησαν 1.000.000 αναγνώστες και με ομόφωνο απόφαση της 15μελους Επιτροπής Επιστηνόνων ,βραβεύτηκε ο δικαστής Ν.ΚΕΛΛΥ,για τον παρακάτω χαρακτηρισμό του ΕΛΛΗΝΑ.

"Μπροστά στο δικαστήριο της αδέκαστης ιστορίας ο Έλληνας αποκαλύφθηκε πάντοτε κατώτερος από τις περιστάσεις, αν και από διανοητική άποψη κατείχε πάντοτε τα πρωτεία.

Ο Έλληνας είναι ευφυέστατος αλλά και εγωιστής, δραστήριος αλλά και αμέθοδος, φιλότιμος αλλά και γεμάτος προλήψεις, θερμάαιμος, ανυπόμονος αλλά και πολεμιστής.

Έκτισε τον Παρθενώνα και, αφου μέθυσε από την αίγλη του, τον άφησε αργότερα να γίνει στόχος των έριδων, ανέδειξε τον Σωκράτη για να τον δηλητηριάσει, θαύμασε το Θεμιστοκλή για να τον εξορίσει, υπηρέτησε τον Αριστοτέλη για να τον καταδιώξει, γέννησε τον Βενιζέλο για να τον δολοφονίσει.

Έκτισε το Βυζάντιο για να το εκτουρκίσει, έφερε το '21 για να το διακυβεύσει, δημιούργησε το 1909 για να το λησμονήσει. Τριπλασίασε την Ελλάδα και παραλίγο να τη θάψει.
Κόπτεται τη μια στιγμή για την αλήθεια και την άλλη μισεί αυτόν που αρνιέται να υπηρετήσει το ψέμα.

Παράδοξο πλάσμα, ατίθασο, ημίκακο, αβέβαιων διαθέσεων, σοφόμωρο και εγωπαθές, ο Έλληνας. Λυπηθείτε τον, θαυμάστε τον αν θέλετε.

Κι αν μπορείτε, προσπαθήστε να τον ταξινομήσετε."

ΑΓΑΘΩΝ(Αθηναίος τραγικός ποιητής)

«Τρία πράγματα πρέπει να θυμάται κανείς όταν βρίσκεται στην εξουσία: Ότι κυβερνάει ανθρώπους, ότι πρέπει να διαχειρίζεται την εξουσία σύμφωνα με το νόμο και ότι δεν θα κυβερνάει αιώνια.» ΑΓΑΘΩΝ(Αθηναίος τραγικός ποιητής)

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ...!

Μαθήματα κυβερνητικής και εθνικής αξιοπρέπειας από τον Βλάντιμιρ Πούτιν στον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος B.Πούτιν, φαίνεται ότι του το "χρώσταγε" του Έλληνα πρωθυπουργού από τον Φεβρουάριο του 2010, όταν ο Β.Πούτιν ήταν έτοιμος να βοηθήσει την Ελλάδα με το δάνειο των 25 δισ. ευρώ και ο Γ.Παπανδρέου μιλούσε για ... το πόσο κακό κάνει το κάπνισμα! ο Ρώσος ηγέτης "φωτογραφίζοντας" την Ελλάδα κα την κυβέρνηση Παπανδρέου, προχώρσε σε έναν πρωτοφανή υπαινιγμό για εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας, επικρίνοντας με βαριές εκφράσεις τις αποφάσεις Παπανδρέου: "Τις χώρες της ΕΕ που ζητούν από τη Γερμανία και τη Γαλλία οικονομική βοήθεια, λέγοντας ότι ανταλλάσσουν την εθνική τους κυριαρχία με ελεημοσύνες"! Είναι πραγματικά πρωτοφανής ο τρόπος και το περιεχόμενο της δήλωσης του Β.Πούτιν, ο οποίος μάλιστα έκαν την δήλωση αυτή - την οποία μετέδωσε ειδικά το πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ - στη διάρκεια συνεδρίου στη Μόσχα του κόμματος του, της "Ενωμένης Ρωσίας". "Μπορείς να βγεις στους δρόμους και να διαμαρτυρηθείς, να παλέψεις, όμως, αν δεν έχεις καθόλου χρήματα δεν μπορείς απλώς να κάθεσαι εκεί με απλωμένο το χέρι. Η Ρωσία εκτιμάει πάρα πολύ την εθνική της κυριαρχία, για να ζητήσει από άλλες χώρες οικονομική βοήθεια, ενώ ορισμένα μικρότερα ευρωπαϊκά έθνη παραχωρούν την εθνική κυριαρχία τους επειδή ελπίζουν σε βοήθεια από τη Γαλλία και τη Γερμανία" κατέληξε! Και βέβαια δεν αναφερόταν ούτε στην Πορτογαλία, ύτε στην Ιρλανδία... Τέτοιο "φτύσιμο" δεν έχει ξαναπέσει ποτέ από την ηγεσία ενός έθνους, ειδικά σαν την Ρωσίας σε μία κυβέρνηση, ειδικά την ελληνική. Οι πάγοι στις σχέσεις Μόσχας με την κυβέρνηση Παπανδρέου, τείνουν να λάβουν χαρακτήρα "παγετώνα"... Τμήμα ειδήσεων defence.net

Η ιστορία μιας προκήρυξης


Η υπόθεση που ξεκίνησε ως αποκάλυψη των εκβιασμών που διενεργούσε η 17Ν εις βάρος υποψήφιων θυμάτων-στόχων της, καταλήγει σιγά-σιγά σε ροζ σκάνδαλο μητροπολιτών και σε ενδοοικογενειακές έριδες μεγαλοεπιχειρηματιών. Ο άνθρωπος που "φωτογραφήθηκε" σε δημοσιεύματα και τηλεοπτικά κανάλια ως ο "σύνδεσμος του Γιωτόπουλου" στις επιχειρήσεις εκβιασμού, θεωρείται ήδη σήμερα πρόσωπο-κλειδί στην υπόθεση, αλλά..
δεν τεκμηριώνεται οποιαδήποτε σχέση του με τις ένοπλες ομάδες. Πρόκειται για το μεγαλύτερο φιάσκο στην πορεία των "αποκαλύψεων" του τελευταίου εξαμήνου.

Υπάρχει μόνο ένα αναπάντητο ερώτημα, το οποίο επανέρχεται κάθε λίγο και λιγάκι στους παραδημοσιογραφικούς προβληματισμούς για να ενισχύσει τις υπόνοιες ότι ο κ. Μιχαλόπουλος είχε τελικά κάποια σκοτεινή σχέση με την τρομοκρατική οργάνωση. Πρόκειται για τη δημοσίευση τον Αύγουστο του 1981 στην εφημερίδα του "Νέοι Ανθρωποι" μιας εκτενούς προκήρυξης της 17Ν, γεγονός καταρχήν ανεξήγητο, εφόσον η οργάνωση επέλεγε με προσοχή τους αποδέκτες των προκηρύξεών της και πάντως δεν είχε ποτέ απευθυνθεί σε έντυπα του χώρου της "δεξιάς" και πολύ λιγότερο σε περιθωριακά φυλλάδια της "ακροδεξιάς".

Το ευλογοφανές αυτό ερώτημα επισημαίνεται σχεδόν καθημερινά από τον Στέλιο Βορίνα στο δελτίο του Νίκου Ευαγγελάτου και κανείς από τους παρευρισκόμενους συναδέλφους του που κατά δήλωσή τους κάνουν ρεπορτάζ (Νίκος Κακαουνάκης, Μιχάλης Δημητρίου, κ.λπ.) δεν έχει τίποτα να απαντήσει. Ολοι μάς κλείνουν το μάτι και συνομολογούν ότι "κάτι περίεργο κρύβει αυτή η ιστορία". Το ίδιο ερώτημα διατυπώνεται ρητά και σε πολλές εφημερίδες. Χαρακτηριστικό το ακόλουθο απόσπασμα από το "Εθνος" της περασμένης Κυριακής: "Στα μύρια όσα ερωτηματικά, επισημαίνονται μερικά ακόμη που ήλθαν να προστεθούν μετά τις τελευταίες εξελίξεις, κάτω από το κείμενο της 17Ν που απεστάλη και δημοσιεύτηκε το καλοκαίρι του 1981 στην εφημερίδα 'Νέοι Ανθρωποι' δίχως να προηγηθεί ένοπλη ενέργεια της οργάνωσης και αποτελεί κριτική στους εμπρησμούς των πολυκαταστημάτων Μινιόν και Κατράντζος, καθώς και στη συμπλοκή της AEG και φέρει τίτλο 'για την ανάπτυξη του επαναστατικού και λαϊκού κινήματος στην Ελλάδα'. Η επιλογή του εντύπου αφενός αλλά και η επικριτική στάση της 17Ν έναντι των ενεργειών αυτών δεν έχουν ερμηνευτεί". Από κοντά και η "Καθημερινή" που επιμένει στη θεωρία της "συνάντησης των άκρων" και μάλιστα επαυξάνει, σε άρθρο που φέρει την υπογραφή του διευθυντή της Αντώνη Καρακούση: "Τα άκρα θα συναντηθούν, οι δύο όψεις του αυτού νομίσματος σχεδόν θα συλλειτουργήσουν, ο Μιχαλόπουλος θα δηλώσει χρόνια μετά ότι έβλεπε τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο" (19/1/03).

Η λύση του μυστηρίου

Δυστυχώς για τους οπαδούς της θεωρίας των άκρων, η δημοσίευση της προκήρυξης της 17Ν στους "Νέους Ανθρώπους" δεν κρύβει κανένα μυστήριο, πέρα από τη διάθεση του κ. Μιχαλόπουλου να παίξει κι αυτός λίγο με την εφήμερη δόξα της "αποκλειστικότητας". Οπως αποδεικνύει το δικό μας ρεπορτάζ, η προκήρυξη αυτή δεν στάλθηκε ποτέ στους "Νέους Ανθρώπους", απλώς ο κ. Μιχαλόπουλος προμηθεύτηκε ένα από τα αντίγραφά της που κυκλοφορούσαν εκείνη την περίοδο σε δημοσιογραφικούς και αστυνομικούς κύκλους και σκέφτηκε να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι η "Ελευθεροτυπία" δημοσίευσε μόνο αποσπάσματα του κειμένου. Αλλωστε θα ήταν εντελώς άτοπο για τη 17Ν να απευθυνθεί σε ακροδεξιό έντυπο, ειδικά εκείνη την περίοδο που προσπαθούσε ακόμα να πείσει ότι δεν έχει καμιά σχέση με τη CIA ή με σταγονίδια ή με προσωπικούς αντιπάλους του Μάλλιου, κ.λπ.

Θυμίζουμε ότι (σύμφωνα και με την επίσημη έκδοση των προκηρύξεων από τον "Κάκτο") η προκήρυξη αυτή ταχυδρομήθηκε στις 24 Ιουλίου 1981 σε διάφορες εφημερίδες της Αθήνας. Η απόρρητη έκθεση των βρετανικών υπηρεσιών που δημοσιεύτηκε στα "Νέα" (12/8/02) περιλαμβάνει λεπτομερή κατάλογο των προκηρύξεων της 17Ν, με αναφορά στο πού αφέθηκε καθεμιά και σε ποιον απευθυνόταν. Στην επίμαχη προκήρυξη δεν υπάρχει καμιά αναφορά, σημάδι ότι πρόκειται για κείμενο που ταχυδρομήθηκε σε πολλούς αποδέκτες.

Το μέγεθός της (14.023 λέξεις) ήταν εξαρχής απαγορευτικό για πλήρη δημοσίευση. Η "Ελευθεροτυπία" δημοσίευσε μια εκτενή περίληψη την Παρασκευή 31 Ιουλίου 1981, με πρωτοσέλιδο τίτλο "Με 25σέλιδη επιστολή-προκήρυξη η 'οργάνωση-φάντασμα' ξεκαθαρίζει: '17 Νοέμβρη' Οχι στους εμπρησμούς". Η εφημερίδα σημείωνε ότι "η προκήρυξη, της οποίας σήμερα δημοσιεύουμε αποσπάσματα -υπολογίζοντας και στις συνέπειες του περί Τύπου Νόμου- φέρει ημερομηνία 'Μάης 81', αλλά ταχυδρομήθηκε στις 26 Ιουλίου από την πλατεία Συντάγματος μέσα σε λευκό μεγάλο φάκελο".

Δύο μέρες αργότερα, την Κυριακή 2 Αυγούστου 1981, η "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" δημοσιεύει ολόκληρο το κεφάλαιο της προκήρυξης που αναφέρεται στην κριτική των εμπρησμών των πολυκαταστημάτων με υπότιτλο "Το αυτούσιο κείμενο της προκήρυξης" και την παρατήρηση ότι "ορισμένα από τα άλλα πέντε κεφάλαια της προκήρυξης δεν δημοσιεύονται διότι εμπίπτουν στις διατάξεις του αντιτρομοκρατικού νόμου 774". Σημειώνεται ότι "άλλα θα δημοσιευτούν σύντομα". Η υπόσχεση δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Την επομένη ξεσπούν οι μεγάλες πυρκαγιές εκείνου του καλοκαιριού και μονοπωλούν για πολλές μέρες το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον. Για τους ίδιους λόγους δεν κάνει χρήση του υλικού αυτού καμιά από τις εφημερίδες-αποδέκτες της προκήρυξης. Μοναδική εξαίρεση η εφημεριδούλα "Νέοι Ανθρωποι". Ο Γρηγόρης Μιχαλόπουλος εξασφαλίζει, χάρη στις επαφές του με το δημοσιογραφικό κόσμο και τις αρχές, κάποιο αντίγραφο που κυκλοφορούσε και το δημοσιεύει πλήρες...

Καημένε Μιχαλόπουλε

Οπως ήταν φυσικό, αναζητήσαμε καταρχήν το "σώμα του εγκλήματος", δηλαδή το φύλλο της εφημερίδας "Νέοι Ανθρωποι" από το γραφείο της "Τηλε-Τώρα", όπου στεγάζεται το επιτελείο του κ. Μιχαλόπουλου. Οι υπεύθυνοι της εφημερίδας μετά από "διαβουλεύσεις" μισής ώρας αποφάσισαν ότι δεν μπορούν να μας δώσουν το φύλλο, ούτε καν αντίγραφό του. Δεν μας επέτρεψαν ακόμα και να το δούμε. Αναμενόμενος ο πανικός, εφόσον το αφεντικό της εφημερίδας βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, αλλά είναι κάπως υπερβολικό να βγει ....στην παρανομία και το αρχείο της.

Ας είναι καλά ο ...ΕΛΑ, ο οποίος λίγες μέρες μετά την έκδοση των "Νέων Ανθρώπων" θέλησε να απαντήσει στη 17Ν και εξέδωσε φυλλάδιο με τίτλο "Για την ανάπτυξη του επαναστατικού και λαϊκού κινήματος στην Ελλάδα" (22/9/81). Στο πολυγραφημένο αυτό φυλλάδιο, εκτός από τις θέσεις του ΕΛΑ που καταλαμβάνουν 78 σελίδες, περιλαμβάνεται και φωτοαντίγραφο των "Νέων Ανθρώπων" με την επίμαχη προκήρυξη. Στο φυλλάδιο επιβεβαιώνονται όσα γράφουμε πιο πάνω: "Στις 31 Ιούλη - αρχές Αυγούστου 81 εμφανίστηκε στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία αρχικά και στα μέσα με τέλη Αυγούστου 81 και στην εφημερίδα Νέοι Ανθρωποι, ένα κείμενο με σήμα και την υπογραφή της οργάνωσης 17 Νοέμβρη που ταχυδρομήθηκε στα τέλη Ιούλη 1981". Ο ΕΛΑ κάνει κριτική στην 17Ν, επειδή αρκείται να στέλνει τα κείμενά της σε μερικές εφημερίδες, με αποτέλεσμα -όπως συνέβη στην προκειμένη περίπτωση- να είναι στη διακριτική ευχέρεια των εφημερίδων αυτών η δυνατότητα να δημοσιεύουν αποσπάσματα κατά την κρίση τους: "Η Ελευθεροτυπία δημοσίευσε ορισμένα 'κοψίδια' του κειμένου, προφανώς για να το προσαρμόσει στα δικά της μέτρα και να εξυπηρετήσει -με το πετσόκομμα- τις δικές της επιδιώξεις". Οσο για τους 'Νέους Ανθρώπους', αφήνεται να εννοηθεί ότι η δημοσίευση σ' αυτή τη "φασιστική εφημερίδα" (όπως γράφουν) ήταν τυχαία και οι ίδιοι το έμαθαν "λίγο-πολύ συμπτωματικά". Ούτε καν διανοούνται οι συντάκτες του κειμένου του ΕΛΑ ότι υπήρξε επιλεκτική αποστολή του κειμένου από τη 17Ν στην εφημερίδα του κ. Μιχαλόπουλου.

Τα μπρος πίσω

Η περιπέτεια της προκήρυξης δεν τελειώνει εδώ. Ο ΕΛΑ έκανε ένα λάθος ...βιβλιοδεσίας. Η έκτη σελίδα της προκήρυξης μπήκε στη θέση της δωδέκατης, με αποτέλεσμα να γίνεται μπλέξιμο. Βέβαια ο αναγνώστης αμέσως αντιλαμβάνεται το λάθος, εφόσον δεν υπάρχει συνέχεια στις φράσεις. Δυστυχώς δεν το αντελήφθη ο Γιώργος Καράμπελας, ο οποίος ανατύπωσε στο βιβλίο του "Το ελληνικό αντάρτικο των πόλεων 1974-1985" (εκδόσεις Ρόπτρο, Αθήνα 1985) την προκήρυξη μπερδεμένη, με αποτέλεσμα να ενισχύεται το μυστήριο. Ο συγγραφέας αναφέρει ως πηγή του την έκδοση του ΕΛΑ καθώς και το τεύχος 42 του περιοδικού "Αντιπληροφόρηση", το οποίο όμως αντελήφθη το λάθος και το έχει επανορθώσει.

Μερικά χρόνια αργότερα, η ίδια η 17Ν θα αισθανθεί την ανάγκη να αναφερθεί στην ίδια προκήρυξη, κατά την απάντησή της στον Γιώργο Βότση (14/3/88, εφημερίδα "Εθνος"). Εκεί αναφέρεται ρητά ότι το κείμενο το έστειλαν στην "Ελευθεροτυπία" και αποφεύγεται οποιαδήποτε αναφορά στους "Νέους Ανθρώπους". Ο αναγνώστης παραπέμπεται στο βιβλίο του Καράμπελα, αλλά προειδοποιείται για τα λάθη: "Το κείμενο αυτό έχει δύο ελλείψεις, μέσα στο βιβλίο. Ο εκδότης έχει ανακατέψει τα κεφάλαια με αποτέλεσμα να γίνεται μερικές φορές ακατανόητο, και επί πλέον υπάρχουν αρκετά λάθη στις λέξεις, π.χ. υπό, υπέρ κ.α. Πάντως σ' αυτό υπάρχει η πληρέστερη ανάλυση των λόγων της δράσης, κυρίως στο κεφάλαιο 'Οι σωστές πολιτικές ενέργειες λαϊκής βίας'".

Από όλη αυτή τη μικρή περιπέτεια της προκήρυξης-μανιφέστου της 17Ν δεν προκύπτει λοιπόν η περιπόθητη σύνδεση των δύο άκρων ούτε τεκμηριώνεται η πολυσυζητημένη διαπλοκή Γιωτόπουλου-Μιχαλόπουλου. Η αγχώδης προσπάθεια μερίδας των μέσων ενημέρωσης να φορτώσουν στους υπόδικους του Κορυδαλλού και τις ατιμωτικές κατηγορίες του εκβιασμού ή των συμβολαίων θανάτου πρέπει να βρει άλλους τρόπους να εκτονωθεί.




(Ελευθεροτυπία, 25/1/2003)

ΠΝΕΥΜΕΤΩΔΕΙΣ ΑΤΑΚΕΣ

-Για σένα είμαι άθεος. Για τον Θεό είμαι νόμιμη αντιπολίτευση. -Δεν έχω πρόβλημα με το ποτό.
Πίνω, μεθώ, πέφτω κάτω. Κανένα πρόβλημα....
-Ποιός είπε πως είναι νωρίς για ποτό; Είναι ήδη αύριο στην Ευρώπη και χθες στην Κίνα.
-Η διαφορά μεταξύ ιδιοφυΐας και βλακείας είναι ότι η ιδιοφυΐα έχει όρια...
-Ο καλύτερος τρόπος για να κρατάς τον λόγο σου είναι να μην τον δίνεις.
-Μην κρατάς αρνητική στάση λέγοντας: Δεν θα επιτύχω, δεν θα επιτύχω… Προτιμότερη είναι η θετική στάση: Θα αποτύχω, θα αποτύχω.
-Όσο απλό είναι να περιπλέξεις τα πράγματα, τόσο περίπλοκο είναι να τα απλοποιήσεις.
-Αρχιτεκτονική είναι η τέχνη να χαραμίζεις χώρο.
-Όταν ένας άντρας ανοίγει την πόρτα του αυτοκινήτου στη σύζυγό του, δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: Ή είναι καινούρια σύζυγος ή είναι καινούριο το αυτοκίνητο. -Οι άντρες που έχουν τρυπήσει τα αυτιά τους είναι καλά προετοιμασμένοι για γάμο. Έχουν νιώσει πόνο κι έχουν αγοράσει κοσμήματα.
-Μην εκνευρίζεσαι αν ο γείτονάς σου έχει το στέρεο ανοιχτό στις δύο το πρωί. Τηλεφώνησέ του στις τέσσερις και πες του πόσο σου άρεσε.
-Καταλαβαίνεις ότι γέρασες από την στιγμή που τα κεριά κοστίζουν περισσότερο από την τούρτα.
-Οι ληστές ζητούν ή τα λεφτά ή τη ζωή σου. Οι γυναίκες και τα δυο.
-Το μόνο κοινό που έχουν το National Geographic και το Playboy είναι ότι σου επιτρέπουν να δεις πολλά μέρη που ποτέ δε θα επισκεφτείς.
-Εγωιστής: Ένα άτομο που ενδιαφέρεται περισσότερο για τον εαυτό του παρά για μένα. -Φυσικά και υπάρχει πολλή γνώση στα Πανεπιστήμια. Οι πρωτοετείς φέρνουν λίγη, οι τελειόφοιτοι δεν παίρνουν πολλή κι έτσι η γνώση συσσωρεύεται.
-Επιτυχημένος άντρας είναι εκείνος που βγάζει περισσότερα λεφτά από όσα μπορεί να ξοδέψει η γυναίκα του. Επιτυχημένη γυναίκα είναι αυτή που μπορεί να βρει έναν τέτοιον άντρα.
-Η σκληρή δουλειά δεν σκότωσε ποτέ κανέναν, αλλά γιατί να παίζουμε με την τύχη μας;
-Μου αρέσει η δουλειά. Με ενθουσιάζει. Μπορώ να κάθομαι επί ώρες και να την κοιτάω.
-Ο άνθρωπος που χαμογελά όταν όλα πάνε στραβά έχει σκεφτεί κάποιον για να του ρίξει το φταίξιμο.
-Σας ευχαριστώ όλους που ήρθατε εδώ να γιορτάσουμε τη 43η επέτειο των 39 μου χρόνων.
-Το να κόψεις το τσιγάρο είναι το πιο εύκολο πράγμα. Εγώ το έχω κόψει τουλάχιστον 50 φορές.
-Στη δημοκρατία το κάθε κόμμα αφιερώνει το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειάς του να αποδείξει ότι το άλλο δεν είναι ικανό να κυβερνήσει. Και τα δυο το πετυχαίνουν. Και τα δυο έχουν δίκιο.
-Αν αναλάβει το κράτος την έρημο Σαχάρα, σε λίγα χρόνια θα υπάρχει έλλειψη άμμου. -Σε παρακαλώ Θεέ μου. Άφησέ με να σου αποδείξω ότι τα λεφτά του ΛΟΤΤΟ δεν θα χαλάσουν το χαρακτήρα μου!
-Λογική είναι η τέχνη να κάνεις λάθος με αυτοπεποίθηση.
-Για να ντυθεί μια γυναίκα, γδύνονται δυο ζώα: Ένα που δίνει τη γούνα κι ένα που την πληρώνει.
-Γράφω σε ένα χαρτί ό,τι πρέπει να θυμηθώ. Κατ' αυτόν τον τρόπο, αντί να ξοδεύω το χρόνο μου προσπαθώντας να θυμηθώ αυτό που έγραψα, τον ξοδεύω ψάχνοντας το χαρτί που έγραψα αυτά που πρέπει να θυμηθώ.
-Είπα στη γυναίκα μου την αλήθεια. Της είπα πως βλέπω ψυχίατρο. Μετά μου είπε την αλήθεια: Βλέπει ψυχίατρο, δυο υδραυλικούς και έναν μπάρμαν.
-Μισώ τις δουλειές του σπιτιού. Στρώνεις τα κρεβάτια, πλένεις τα πιάτα κι έξι μήνες μετά άντε πάλι από την αρχή.
-Οικονομολόγος είναι ένας άνθρωπος που θα ξέρει αύριο γιατί αυτά που προέβλεψε χτες δεν συνέβησαν σήμερα.
-Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι αμφισεξουαλικοί. Αυτό θα διπλασίαζε τις πιθανότητές σου να βγεις με κάποιον το σαββατόβραδο. -Υπάρχουν τρεις τρόποι να γίνει κάτι. Κάν' το μόνος σου, προσέλαβε κάποιον να το κάνει ή απαγόρευσε στα παιδιά σου να το κάνουν.
-Τα αισθήματά μου είναι ανάμεικτα. Είναι σαν να βλέπεις την πεθερά σου να πέφτει στο γκρεμό με το αυτοκίνητό σου.
-Εύκολη: Αντρικός όρος που χαρακτηρίζει τις γυναίκες που έχουν τη σεξουαλική ηθική του άντρα.
-Η ζωή στη Γη μπορεί να είναι ακριβή, αλλά περιλαμβάνει και δωρεάν ταξίδι γύρω από τον ήλιο. -Αν ο Θεός ήταν φιλελεύθερος δεν θα έδινε δέκα εντολές, θα έδινε δέκα προτάσεις προς συζήτηση.
-Όταν κάνεις το καλό, ζήτα απόδειξη, μην τυχόν και ο παράδεισος δουλεύει σαν την εφορία.
-Οι στατιστικές λένε ότι ένας στους τέσσερις Έλληνες υποφέρει από κάποια διανοητική διαταραχή. Σκέψου τους τρεις καλύτερους φίλους σου. Αν είναι υγιείς, τότε έχεις πρόβλημα.

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ..

ΔΕΣ ΤΟ !!ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ...

Ο Έλληνας που έγινε εθνικός ποιητής της Ιαπωνίας

Η ζωή του Λευκάδιου Χερν θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει ταινία από κάποιο χολιγουντιανό στούντιο. Οταν ο πατέρας του πήρε μετάθεση από το βρετανικό εκστρατευτικό σώμα Επτανήσων για τις Δυτικές... Ινδίες, ο Λευκάδιος ήταν έξι ετών και με τη μητέρα του πήγαν στο Δουβλίνο για να ζήσουν με τους γονείς του άνδρα της. Εκείνη όμως δεν άντεξε τη συγκατοίκηση, με αποτέλεσμα να καταλήξει φιλοξενούμενη της μοναδικής συγγενούς, μιας θείας που έδειχνε συμπάθεια για τη Ρόζα και τους γιους της. Λίγο αργότερα ο Κάρολος Χερν εκμεταλλεύτηκε έναν νόμο της πατρίδας του σύμφωνα με τον οποίο δεν αναγνωρίζονταν γάμοι βρετανών υπηκόων με αλλαδοπούς που έγιναν εκτός Αγγλίας και χώρισε τη γυναίκα του. Η Ρόζα Κασσιμάτη επέστρεψε στην Ελλάδα μόνη. Τα παιδιά δεν την είδαν έκτοτε ποτέ. Και σα να μην έφθανε αυτό ο Χερν ξαναπαντρεύτηκε κι έφυγε για την Ινδία, αφήνοντας τα παιδιά του πίσω. Ο Λευκάδιος πήγαινε σχολείο όταν ανακάλυψε ένα βιβλίο για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και ενθουσιάστηκε. «Εισήλθα στη δική μου αναγέννηση», θα έλεγε αργότερα. Συνέχισε στο γαλλικό κολέγιο του Ιβενό μετά στο καθολικό κολέγιο Σεντ Κούθμπερτ όπου εκεί σε ένα παιχνίδι έχασε το μάτι του. Από τότε κλείστηκε στον εαυτό του. Σε ηλικία 19 ετών μετανάστευσε στις ΗΠΑ. Για ένα χρονικό διάστημα έζησε κάτω από συνθήκες μεγάλης φτώχειας. Οταν γνώρισε τον εκδότη Χένρι Γουότκιν βρισκόταν σε άθλια κατάσταση. Εκείνος του πρόσφερε δουλειά σε μια εφημερίδα κι αργότερα έφθασε να εργάζεται σε υψηλότερες θέσεις στην «Cincinnati Daily Enquirer». Το 1877 μετακόμισε στη Νέα Ορλεάνη για μια σειρά άρθρων και παρέμεινε εκεί για 10 χρόνια, μεταφράζοντας έργα ξένων λογοτεχνών. Απαυδισμένος με τα ήθη των δυτικών (θεωρήθηκε σκάνδαλο η σχέση του με μια κρεολή, είχε και την τραυματική εμπειρία των παιδικών του χρόνων), το 1889 βρέθηκε στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας, ανταποκριτής του «Harper's Magazine». Εκεί πέρασε το υπόλοιπο της ζωής του (κάπου 14 χρόνια). Ασπάστηκε τον βουδισμό, παντρεύτηκε, πήρε την υπηκοότητα και άλλαξε το όνομά του σε Γιάκουμο Κοϊζούμι. Τον Δεκέμβριο του 1896, το Αυτοκρατορικό Πανεπιστήμιο του Τόκιο τού προσέφερε την έδρα του καθηγητή της Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας. Τα άρθρα του, αλλά και τα βιβλία του, περιέγραφαν τη ζωή στην Ιαπωνία με τέτοιο τρόπο που από πολλούς θεωρούνται ως η πιο ενδιαφέρουσα προσέγγιση της γιαπωνέζικης κοινωνίας από ευρωπαίο συγγραφέα.

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΑΤΑΚΕΣ!!!

(Αφού έπεσαν με το αεροπλάνο στη μέση της ερήμου) Βαγγέλης Σειληνός: Εγώ λέω να κάτσουμε εδώ και να περιμένουμε το καραβάνι. Ρένα Βλαχοπούλου:... Ναι, θα περάσει το καραβάνι των οχτώ και δέκα.. .Γεωργία Βασιλειάδου: Και θα μ' αφήσεις μόνη με τον ταξιτζή; Μίμης Φωτόπουλος: Ε, τώρα δε φοβάται πια. Σε συνήθισε. Καλογηρου "Στο γαμο μας θα καουν τα Χανια!!" Βουγιουκλακη " Το νου σου στην καταστροφη τον εχεις!!) Λαυρέντης Διανέλλος: Πριν σε βρω, αγαπούσες μια κοπέλα. Τώρα όμως πρέπει να την ξεχάσεις. Θανάσης Βέγγος: Μα τι λες πατέρα; Εδώ ένα συνάχι και κάνει τον κύκλο του. Πόσο μάλλον ο έρωτας που είναι και βαρύ καρδιακό νόσημα... Παπαγιάννη; Λεφτά, Λίλα μου, λεφτά. Δεν ξέρει τι έχει. Μετρητα, μετοχές, ακίνητα, λίρες. Καρέζη: Αυτός δεν ξέρει τι έχει, αλλά εσύ βλέπω φρόντισες κι έμαθες! Παπαμιχαήλ: "Πώς έγινε ο λαγός?" Βουγιουκλάκη: "Ένα μικρό αριστούργημα, Η καημένη η μαμά έβαλε όλα της τα δυνατά" Παπαμιχαήλ: "Το σημαντικό στο στιφάδο είναι να βάλεις τα κρεμμύδια!" Νίκη Λινάρδου: Λεφτά! Πρέπει να πάω στο κομμωτήριο; Ρίζος: Στο κομμωτήριο; Γιατί; Νίκη Λινάρδου: Αφού είμαστε καλεσμένοι το βράδυ. Έτσι θα πάω; Μ' αυτά τα μαλλιά; Ρίζος: Και στο κομμωτήριο τι θα σου κάνουν βρε Αγγέλα; Θα σου βάλουν άλλα μαλλιά νάυλον; Αλλά έτσι είσαι... Μη μας καλέσουν τζάμπα για φαϊ. Δε μ' αφήνεις να το φχαριστηθώ... Βέγγος: Τι γινέστε κύριε; Περιμένετε ραντεβού; Περιμένων: Αχ, ναι. Μια ολόκληρη ώρα... Βέγγος: Θα είναι από τις δύσκολες φαίνεται... Και με την ευκαιρία έχω κάτι για σας. Ρολόι για ταλαιπωρημένους εραστές: Πάει πίσω μισή ώρα... για παρηγοριά! Μιχαλόπουλος: Πως πας από φωνή Γεώργιε; Ληναίος: Έτσι κι έτσι. Γιατί; Μιχαλόπουλος: Είσαι να σε πάρω για αριστερό; Ληναίος: Δηλαδή θα τραγουδάω τραγούδια του Θεοδωράκη; Μιχαλόπουλος: Όχι βρε, για αριστερό ψάλτη! Ληναίος: Μα δεν ξέρω. Μιχαλόπουλος: Θα μάθεις. Ληναίος: Ναι, αλλά ώστε να μάθω θα ανατριχιάσει μέχρι και ο ύψιστος από τα φάλτσα. Και μ' έχει που μ' έχει στη μπούκα του κανονιού. Μιχαλόπουλος: Πάψε ανόητε, ο Θεός δεν είναι πυροβολητής! Γεωργία Βασιλειάδου: Και να κλειστώ στο δωμάτιο μόνη με έναν άντρα; Μίμης Φωτόπουλος: Θα σβήσω και το φως. Γεωργία Βασιλειάδου: Θα είσαι φρόνιμος; Μίμης Φωτόπουλος: Χάρακας!

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Α/ΓΕΣ: Μην ανησυχείτε.Ο στράτος μας είναι έτοιμος...

Η ΠΙΟ ΓΛΙΣΤΕΡΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ

Επιστήμονες στις ΗΠΑ κατάφεραν να δημιουργήσουν την πιο ολισθηρή επιφάνεια που... έχει ποτέ επιτευχθεί, χρησιμοποιώντας φύλλα από σαρκοβόρο φυτό. Το επίτευγμα, μπορεί να αξιοποιηθεί σε ποικίλες εφαρμογές, όπως στο «τέλειο» αντικολλητικό τηγάνι, σε τζάμια που αυτοκαθαρίζονται, σε ρούχα που δεν μουσκεύουν από τη βροχή, ακόμα και σε τοίχους που δεν θα «επιτρέπουν» τα γκράφιτι, καθώς κανένα υγρό αλλά και πολλά στερεά, δεν μπορούν να σταθούν πάνω στο νέο υλικό. Στο παρελθόν είχαν αναπτυχθεί και άλλα υδρόφοβα (υδραπωθητικά) υλικά, που μιμούνταν κυρίως τα ολισθηρά φύλλα του λωτού, αλλά ποτέ έως τώρα δεν είχε καταστεί κάτι τέτοιο δυνατό σε αυτό το βαθμό με πιο πολύπλοκα υγρά, πέρα από το νερό. Οι ερευνητές του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, με επικεφαλής την καθηγήτρια Τζοάνα Άϊζενμπεργκ, δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό «Nature». Για τη δημιουργία του νέου υλικού χρησιμοποίησαν φύλλα από ένα σαρκοβόρο φυτό (το νηπενθές), το οποίο απωθεί σχεδόν κάθε υγρό που πέφτει πάνω του. Ουσιαστικά οι επιστήμονες αντέγραψαν την μοριακή δομή των συγκεκριμένων φύλλων που δεν έχουν τριβή. Η νέα επιφάνεια παραμένει άκρως ολισθηρή τόσο σε συνθήκες παγετού, όσο και υγρασίας, καθώς επίσης και σε μεγάλη ατμοσφαιρική πίεση αντίστοιχη με αυτήν που ασκείται επτά χιλιόμετρα κάτω από τη θάλασσα. Όταν σχιστεί με μαχαίρι, το νέο υλικό (με την ονομασία Slips) αυτό-επιδιορθώνεται σχεδόν αμέσως και διατηρεί τις υγραπωθητικές ιδιότητές του. Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι μπορεί να αξιοποιηθεί μελλοντικά στη βιοϊατρική (π.χ. για καλύτερους καθετήρες), την μεταφορά καυσίμων (για καλύτερους σωλήνες και αγωγούς), την οπτική (για καθαρότερους φακούς) κ.α. Το νέο υλικό θεωρείται μάλιστα απλό και φθηνό στην παραγωγή του. Το σαρκοβόρο φυτό νηπενθές δημιουργεί ένα πολύ λεπτό στρώμα νερού στην επιφάνεια των φύλλων του, έτσι ώστε να παγιδεύει έντομα. Οι επιστήμονες μιμήθηκαν αυτό το φυσικό «τέχνασμα», εμποτίζοντας με ένα λιπαντικό υγρό ένα πορώδες υλικό που διέθετε μικροδομές. Ακολούθησαν πειράματα με μυρμήγκια, τα οποία, όπως αποδείχτηκε, ήταν αδύνατο να μην γλιστρήσουν από την τεχνητή επιφάνεια. Περαιτέρω μελέτες έδειξαν ότι όχι μόνο τα έντομα αδυνατούν να συγκρατηθούν πάνω στο νέο υλικό, αλλά επίσης μια μεγάλη ποικιλία υγρών και στερεών.

ΠΥΡΗΝΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ...


Μια μικροσκοπική κουκίδα στο χάρτη - κι αυτή όχι σ' όλους τους χάρτες- νότια της Κρήτης. Γαύδος. Το πιο νότιο σημείο της Ελλάδας και κατ' επέκταση της Ευρώπης. Μια ξερή όαση στην αλμύρα του Λυβικού πελάγους.
Εδώ οι όροι αντιστρέφονται. Η όαση είναι από...
άμμο και η έρημος από νερό. Άλλωστε η Αφρική είναι μερικά ναυτικά μίλια πιο κοντά απ' ό,τι ο Πειραιάς. Και καμία συνθήκη συνόρων δεν αναφέρθηκε ποτέ συγκεκριμένα στη Γαύδο.
... Τρεις μέρες μετά. Βατσιανά. Τελευταίο χωριό πριν το νοτιότερο "παρατηρητήριο" για Σαρακηνούς πειρατές, το ακρωτήριο της Τρυπητής. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας σταΒατσιανά θα βρίσκαμε τους Ρώσους.
... Oρφανεμένοι πρώην Σοβιετικοί επιστήμονες αποβιβάζονται -είναι Σεπτέμβρης- στον Καραβέ, νοτιότερο λιμάνι επίσημου διαμετακομιστικού εμπορίου στη Μεσόγειο. Αποσκευές λιγοστές αλλά κάθε μια κι ένα κέρατο της Αμάλθειας, ικανό να θρέψει όχι μόνο έναν Δία αλλά χιλιάδες.
Είναι η απόκρυφη γνώση που γεννήθηκε στα Σοβιετικά εργαστήρια, είναι η θέληση και η πεποίθηση ότι το να είσαι επιστήμονας δεν εξαργυρώνεται με συμβιβασμούς, έλλειψη οράματος και βουλιμικούς μισθούς, που θα τους ευνουχίσουν καλοζωισμένοι γάτοι στα κρυστάλλινα γραφεία πετρελαϊκών πολυεθνικών. Υπάρχει ΟΡΑΜΑ, υπάρχει η Ρόδος και όλα είναι έτοιμα για το ΑΛΜΑ…
Βίοι και Πολιτεία.
Αντρέι Ντροσντόβ, ασπρομάλλης, ομιλητικός, ο αρχηγός και ο πρώτος που θα αποβιβαστεί κουβαλώντας το στίγμα ενός Τσερνομπίλ που σημάδεψε την ανθρωπότητα, ενώ οι μετρητές Γκάιγκερ έβγαλαν όλους τους πυρηνικούς φυσικούς, που έτρεξαν να αξιολογήσουν την καταστροφή, νεκρούς. «Πάρτε χημικά φάρμακα» είπαν οι γιατροί.
Μαντρωμένοι σε απομακρυσμένες κλινικές βλέπουν το δέρμα τους να μετατρέπεται σε κάρβουνο. “Όχι εγώ”. Εξοντώνει την ραδιενέργεια με γυμναστική. Ιδρώνει και επιβιώνει. Ο μόνος από τους εκατό.
Μπόρις Λάντα, βυζαντινή αγιογραφία με σκιά, καλλιτέχνης με ό,τι πιο σημαντικό υπάρχει έξω από μουσείο στο γαλαξία. Ο κατ’ επάγγελμα ψυχίατρος που την Άνοιξη του '68, ενώ Σοβιετικά τάνκ σαρώνουν τους δρόμους της Πράγας, τολμά να διαδηλώσει στην Κόκκινη Πλατεία με άλλους 10.
Αποτέλεσμα να συλληφθούν και να σωθεί χάρη στην επιμονή της Αμερικάνας φίλης του που βομβαρδίζει το Κρεμλίνο με γράμματα. “Θα αυτοπυρποληθώ μπροστά στο μαυσωλείο του Λένιν αν δεν τους απελευθερώσετε”. Εξορία στην χώρα των “ελεύθερων” ΗΠΑ και Σχολή Καλών Τεχνών. «Πάντως ήταν καλύτερα στην φυλακή» εξομολογείται.
Υπόλοιποι και μη εξαιρετέοι. Ειρήνη Καρμάζινα, Άλλα Σαχίνα, Αλεξάντρ Γιούδιν, Άλλα Γιαυτουτσένκο, Αλεξέι Γιούσγιν. “Δεν ξέραμε ούτε λέξη στα ελληνικά” παύση. Το σκεπτικό: Άνθρωποι εμείς, άνθρωποι κι αυτοί κάπως θα συνεννοηθούμε και τελικά συνεννοούνται με τη μαυροφορεμένη γιαγιά στα Βατσιανά που χωρίς να τρομοκρατηθεί από τους ξένους τους παραχωρεί το μισοερειπωμένο πατρικό για να βγάλουν το χειμώνα. Τι ακριβώς κάνετε εδώ; «Είμαστε ένα πείραμα, ένα παράδειγμα που αναιρεί το αυτονόητο της αλόγιστης, χωρίς δεύτερες σκέψεις, τύψεις, ενοχές καταστροφής του πλανήτη.
Οι πληροφορίες είναι παντού σε όλες τις εφημερίδες, τηλεόραση, ραδιόφωνο, όλοι ξέρουν τους κινδύνους, αλλά κανείς δεν κάνει τίποτα και δεν είμαστε ούτε βέβαιοι ότι η κατάσταση είναι πλέον αναστρέψιμη.
Απλώς προσφέρουμε τη μόνη λύση που εμείς θεωρούμε ικανή να επιτρέψει στο ανθρώπινο γένος να ζήσει την πρωτοχρονιά του 2026 και να μην ενταφιαστεί οριστικά στην κατεστραμμένη, πνιγερή χωματερή Γη το προηγούμενο έτος που σύμφωνα με τους επιστημονικούς μας υπολογισμούς είναι η κόκκινη περιοχή στους μετρητές αντοχής του πλανήτη.
Η τεχνολογία της ανανεώσιμης, ήπιας ενέργειας δεν είναι θεωρία, ούτε είναι μόνο για επιδείξεις, είναι γεγονός και μπορεί να λειτουργήσει σε ευρεία κλίμακα, καθιστώντας ετούτο το νησί αυτάρκες ενεργειακά, μέχρι και να δημιουργήσει αποθέματα νερού.
Βρισκόμαστε στην κόψη του μαχαιριού και οι αισιόδοξες φαρισαϊκές υποσχέσεις για υιοθέτηση της αιολικής πχ. ενέργειας, που τώρα χάνονται στα βάθη του χρόνου, πρέπει επειγόντως να μεταφερθούν στο παρόν».
Ζεστή νύχτα, ανεξάντλητα ερωτηματικά μετέωρα γύρω από το τραπέζι στο σαλόνι του σπιτιού που μόνοι τους έχτισαν- ούτως ή άλλως αυτοί είναι το ενεργό εργατικό δυναμικό του νησιού. “Το σπίτι του Κουφοντίνα εμείς το χτίσαμε” γελάνε.
Το ζήτημα είναι να επανακτηθεί η αρμονία με το ΕΝΑ, η διαίρεση, η αποξένωση, η ανασφάλεια γεννά την παθητική αποδοχή, την τυφλή ραχιτική πίστη στο αυτονόητο και την παράλογη ελπίδα ότι ο πολιτισμός θα επιβιώσει. Αν όμως κανείς δεν αγωνιστεί τότε;
«Έχουμε ξεχάσει αυτόν τον ιερό αριθμό της παγκόσμιας συμπαντικής ενότητας, το ΕΝΑ και παλινδρομούμε πνιγμένοι από άλλους αριθμούς με άπειρα απομονωμένα μηδενικά δισεκατομμυρίου στην ουρά τους.
Όσο πιστεύουμε στην επιστήμη μας άλλο τόσο πιστεύουμε και στην αρμονία του Πυθαγόρα κι εκεί βασίζεται η δική μας ελπίδα γι' αυτόν τον κόσμο, που δεν έχουμε έρθει εδώ για να απαρνηθούμε σαν αναχωρητές, αλλά για να αποδείξουμε έμπρακτα ότι η ελπίδα είναι αληθινή, απτή, πραγματοποιήσιμη.
Όποιος έχει ζήσει έστω και λίγες μέρες σε κάποιο νησί της άγονης γραμμής μπορεί εύκολα να αντιληφθεί την πλήρη εξάρτηση της ζωής των κατοίκων από τα καιρικά φαινόμενα.
Θα μπορέσει να φτάσει το καραβάκι με το πετρέλαιο, το νερό και τα υπόλοιπα αγαθά που φαντάζουν με "μάννα εξ ουρανού"; Ε, λοιπόν γιατί να μην μετατρέψουμε τα μειονεκτήματα σε πλεονεκτήματα, γιατί να μην εκμεταλλευτούμε εμείς τον καιρό αντί να μας εκμεταλλεύεται εκείνος;
Το project των Ρώσων επιστημόνων στη Γαύδο έχει να κάνει με την αυτονομία του νησιού σε νερό και ενέργεια, μέσω ανανεώσιμων πηγών. Και μάλιστα είναι ένα διεθνές project που λαμβάνει χώρα και σε νησιά της Βενεζουέλας και της Αυστραλίας με το δίκτυο των Ρώσων επιστημόνων να πηγαινοέρχεται μεταξύ Λατινικής Αμερικής, Μεσογείου και Ωκεανίας.
Οι άνεμοι μπορεί να εμποδίζουν το καραβάκι να φτάσει στο νησί, είναι όμως μιας πρώτης τάξεως πηγή ενέργειας. Οι δικοί μας ανεμόμυλοι δε σταματάνε στα 4 μποφόρ για να μη σπάσουν όπως αυτοί που έχουν εγκαταστήσει στα αιολικά πάρκα.
Συνεχίζουν μέχρι και τα δέκα μας λέει ο Αντρέι με περηφάνια δείχνοντας αυτόν που έχουν ήδη εγκαταστήσει στην αυλή τους. Αυτός δεν έχει τη μορφή προπέλας όπως αυτοί της Siemens αλλά είναι ένας διάτρητος κύλινδρος. Ο ήλιος είναι μια ακόμα καθαρή πηγή που χρησιμοποιείται.
Έτσι καλύπτονται οι ενεργειακές ανάγκες μιας μέσης οικογένειας που υπολογίζονται στις 5-10 k Wt ημερησίως. Μια ντηζελογεννήτρια τίθεται σε λειτουργία απλά σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης.
Ένα άλλο εμπόδιο που πρέπει να ξεπεραστεί σε ένα ακριτικό ξερονήσι είναι αυτό της έλλειψης νερού. Εάν το σπίτι βρίσκεται κοντά στην παραλία, η ερευνητική ομάδα προτείνει ως λύση την αφαλάτωση του θαλασσινού νερού.
Αλλιώς μια συσκευή συμπύκνωσης της ατμοσφαιρικής υγρασίας από το Ινστιτούτο Vernadsky της Ρωσικής Ακαδημίας Φυσικών Επιστημών παρέχει την απαραίτητη ποσότητα νερού που υπολογίζεται σε 3 κυβικά ημερησίως. Επίσης η ύπαρξη αποθεμάτων νερού στο νησί θα δημιουργούσε τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της γεωργίας.
Ωστόσο δεν είναι δίκαιος ο χαρακτηρισμός του όλου project ως πείραμα απλά γιατί αποδεικνύει στην πράξη ότι δουλεύει. Αυτή τη στιγμή η ερευνητική ομάδα περιμένει το πράσινο φως από την κοινότητα της Γαύδου ούτως ώστε όλοι οι κάτοικοι του νησιού να επωφεληθούν των τεχνολογικών καινοτομιών.
Φυσικά εδώ δεν πρέπει να παραλείψουμε και τις κοινωνικοπολιτικές προεκτάσεις του ζητήματος. Παύει να υπάρχει η εξάρτηση του νησιού - και του κάθε νησιού - από την κεντρική διοίκηση που το έχει ξεχασμένο έτσι κι αλλιώς.
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι όλο το οδικό δίκτυο του νησιού είναι χωματόδρομοι ή ακριβέστερα λακουβόδρομοι, εκτός από το σημείο μεταξύ του ελικοδρομίου και του λιμανιού. Βλέπετε πριν μερικά χρόνια επισκέφθηκε τη Γαύδο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος και έπρεπε να σχηματίσει την εικόνα που έπρεπε τόσο αυτός όσο και οι κάμερες που τον συνόδευαν.
Τι έχουν να πουν όμως οι ίδιοι οι επιστήμονες γι' αυτό;
«Για μας δεν είναι πείραμα αλλά στοίχημα για την επιβίωση του πλανήτη που δεν μπορεί να δεχθεί άλλο το βιασμό του από το πετρέλαιο. Είναι παράλογο. Καίμε πετρέλαιο για να μεταφέρουμε πετρέλαιο από το ένα μέρος στο άλλο ενώ η φύση μας δίνει τα αγαθά της δωρεάν. Είμαστε σε θέση να προσδιορίσουμε την ημερομηνία λήξης του πλανήτη. Είναι σε δύο δεκαετίες. Το 2026 …».

ΠΥΡΗΝΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ...

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Π.Α.Ο.Κ. Η "Θύρα 4" μας κούφανε


Ο σύνδεσμος φίλων Π.Α.Ο.Κ. "Θύρα 4" μας κούφανε! Η πιο καυστική ανακοίνωση κατά του πρωθυπουργού που έχει βγει ποτέ από επίσημο φορέα, κίνημα, οργάνωση, σύνδεσμο κτλ. Λίγες ώρες μετά τον αγώνα Πανιώνιος-ΠΑΟΚ, η "Θύρα 4" έβγαλε την καθιερωμένη ανακοίνωση - κριτική του αγώνα. Το σημείο της ανακοίνωσης όμως που προκαλεί τεράστια εντύπωση και σοκάρει είναι το εξής: "Αηδία μας προκάλεσε επίσης το γεγονός ότι από τα μεγάφωνα αντί να γίνουν εκκλήσεις να σταματήσει η αστυνομική αυθαιρεσία, γινόταν παρατηρήσεις στους οπαδούς μας για τα υβριστικά συνθήματα που ακολούθησαν. Με τα οποία βέβαια δεν συμφωνούμε. Δεν θέλουμε η μάνα του πρωθυπουργού να εξομοιώνετε με τις ιερόδουλες, αφού οι τελευταίες βγάζουν τίμια το ψωμί τους και δεν μας φορτώθηκε στο σβέρκο κάποιο καθυστερημένο μούλικο τους"!!!