Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Περιπτώσεις διαιτητών που έχουν αντιμετωπίσει την οργή των φιλάθλων!!!( 7 VIDEOS)


Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ρέφερι που με τα σφυρίγματα τους έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με φιλάθλους, παράγοντες ακόμα και ποδοσφαιριστές μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
Βέβαια, υπάρχουν και περιπτώσεις που οι διαιτητές δέχτηκαν επίθεση και εκτός γηπέδου.Ο Δημήτρης Καλόπουλος είδε περίπου 30 κουκουλοφόρους στο 89΄ της αναμέτρησης των Ποντίων Κατερίνης με την Ξάνθη για το Κύπελλο να κάνουν «ντου» στο γήπεδο και να κατευθύνονται προς το μέρος του διαιτητή που κοίταγε έκπληκτος.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό το gazzetta.gr γυρίζει τον χρόνο πίσω και θυμάται «κραυγαλέες» επιθέσεις σε διαιτητές μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
Του έφαγαν το αυτί!
Η αρχή γίνεται το μακρινό 1976! Στις 29 Φεβρουαρίου, ο ΠΑΟΚ έπαιζε με τον Παναιτωλικό για τον τίτλο του πρωταθλητή. Τότε, φερόταν να κόπηκε το αυτί του διαιτητή από τη Θεσσαλονίκη, Στέφανου Ράμμου! Με το τελευταίο σφύριγμα της αναμέτρησης, φίλαθλοι από το Αγρίνιο μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο κι αφού πλάκωσαν στο ξύλο τον διαιτητή, του φόρεσαν κολάρο ένα ξύλινο τελάρο κι απέσπασαν ως λάφυρο το ένα μανίκι της διαιτητικής του στολής. Οι συλληφθέντες για την επίθεση στο διαιτητή τιμωρήθηκαν με τέσσερις μήνες φυλάκισης.
Το αυτί του ρέφερι Ράμμου γδάρθηκε και κύλησε αίμα, όμως, το θέμα πήρε τεράστιες διαστάσεις. Μάλιστα, έγινε και σύνθημα: «διαιτητή θυμήσου το Ράμμο και τ' αυτί σου»! Ο Παναιτωλικός τα είχε... μαζεμένα στον συγκεκριμένο διαιτητή από ένα ματς απέναντι στον Παναθηναϊκό.
 

Οι... επιστήμονες!
Πάμε στα γεγονότα της τελευταίας 20ετίας! Τον Φεβρουάριο του 1991, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Αργύρης Σαλιαρέλης είπε μια ατάκα που ακούγεται ακόμα και σήμερα. Στο ματς των «ερυθρόλευκων» με τον Αθηναϊκό στο «Καραϊσκάκης» το σκορ λίγο πριν το τέλος ήταν στο 2-2. Τότε, οι φίλαθλοι των γηπεδούχων μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και αφού έριξαν μερικές ψιλές στον Χρήστο Δημόπουλο, λόγω του πράσινου παρελθόντος του, μετέπειτα χτύπησαν τον κάμεραμαν της ΕΡΤ, Ζάππα αλλά και τον διαιτητή της αναμέτρησης.
Ο Σαλιαρέλης θέλοντας να δικαιολογήσει τα.. αδικαιολόγητα, ανέφερε ενώπιον του αθλητικού δικαστή: «Οι οπαδοί μας είναι επιστήμονες, δεν είναι αλήτες» και συνέχισε λέγοντας πως ο κόσμος που μπήκε από τη Θύρα 4 στο γήπεδο δεν είχε να κάνει με χούλιγκαν.

Ο Μπάκας τις «έφαγε» και εντός και εκτός!
Τον Μάιο του 1995, ο διαιτητής Μπάκας γράφτηκε στην ιστορία καθώς είχε σφυρίξει τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ. Ο Μπάκας έφυγε με σκισμένο μανίκι από το γήπεδο καθώς έδωσε πέναλτι στους πράσινους στο 119΄. Δέκα μέρες αργότερα ο διαιτητής δέχτηκε επίθεση με λοστούς από περίπου δέκα αγνώστους στην οδό Αλίμου και ενώ βρισκόταν μέσα σε ταξί. Οι δράστες περικύκλωσαν το ταξί, αποβίβασαν δια της βίας τον διαιτητή και του επιτέθηκαν.
Χαστούκι από τον πρόεδρο
Το Νοέμβριο του 1997, ο Ιωνικός υποδέχτηκε τον Ολυμπιακό στη Νεάπολη με τον τότε πρόεδρο του συλλόγου της Νίκαιας, Νίκο Κανελλάκη να χαστουκίζει τον διαιτητή Αργύρη Παπαχίντζιο! Το γήπεδο μετατράπηκε σε ρινγκ με τους Καραταϊδη και Νταμπίζα να αποχωρούν τραυματίες και τον προπονητή του Ιωνικού, Σωκράτης Γέμελος να φεύγει με σπασμένη μύτη!

Λήξη στο 83'
Ενα χρόνο αργότερα (τον Οκτώβριο του 1998) ο ΠΑΟΚ φιλοξένησε στην Τούμπα τον Ολυμπιακό με διαιτητή τον Παπαπέτρου. Ο ρέφερι έδωσε πέναλτι και αποβολή στον Κατσαμπή που δεν ήταν με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 2-1 και με την σέντρα δεν μέτρησε κανονικό γκολ του ΠΑΟΚ. Η λήξη του αγώνα ήρθε στο 83΄, με αποτέλεσμα να πέσει μαζί με τον βοηθό του Φεσόπουλο θύμα της βίας.

Ξύλο και πυροβολισμοί στην άδεια Φιλαδέλφεια
Το Νοέμβριο του 1999, γράφτηκε μια από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η ΑΕΚ υποδέχτηκε στο άδειο «Νίκος Γκούμας» (κεκλεισμένων των θυρών) τον Ολυμπιακό με διαιτητή τον Δημητρόπουλο. Ο ρέφερι δεν έδωσε πέναλτι στην ΑΕΚ, αλλά στους Πειραιώτες με αποτέλεσμα, οι ποδοσφαιριστές της Ενωσης και ο προσωπικός φρουρός του Βίκτωρα Μητρόπουλου να τον ξυλοκοπούν.
Ο Μιχάλης Κασάπης ήταν ο παίκτης της ΑΕΚ που επιτέθηκε πιο πολύ από όλους στον Δημητρόπουλο με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με ποινή 24 αγωνιστικών. Τότε ήταν που έριξε και... πιστολιές ο φρουρός του Μητρόπουλου.

Οι μπουνιές στον Ευθυμιάδη
Τον Μάιο του 2002, ο Κώστας Ευθυμιάδης θα αποχωρήσει αιμόφυρτος από την Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Ο διαιτητής σφύριξε το αιώνιο ντέρμπι, δίνοντας πέναλτι στον Ολυμπιακό λίγο πριν από το φινάλε με αποτέλεσμα το ματς να λήξει ισόπαλο με 1-1. Ο Ευθυμιάδης δέχτηκε κλωτσιές και μπουνιές στον αγωνιστικό χώρο από οπαδούς του Παναθηναϊκού και εκλιπαρούσε την βοήθεια της... μάνας του, όντας σοκαρισμένος από αυτά που γινόντουσαν.

 http://www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου