Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Μία ακόμη εθνική ντροπή....


Ο Γάλλος οικονομολόγος και σύμβουλος της γαλλικής κυβέρνησης, Jacques Delpla, δήλωσε πρόσφατα ότι η Γερμανία χρωστάει περισσότερα στην Ελλάδα, από ότι η Ελλάδα στη Γερμανία.
Μετά το τέλος του Β’ παγκοσμίου πολέμου η Συνδιάσκεψη των Παρισίων επιδίκασε στην Ελλάδα ..
7,1 δισ. δολάρια για πολεμικές επανορθώσεις.
Σε σημερινά λεφτά, εάν υπολογιστεί ο μέσος τόκος των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ από το 1944 μέχρι το 2010 που είναι περίπου 6%, η Γερμανία χρωστάει στην Ελλάδα περίπου 500 δισ. δολάρια.
Στις 2 Ιουλίου 2011 ο Γάλλος οικονομολόγος και σύμβουλος της γαλλικής κυβέρνησης Jacques Delpla δήλωσε ότι οι συνολικές οφειλές της Γερμανίας στην Ελλάδα για τις καταστροφές σε υποδομές και ανθρώπους που προκάλεσε στο Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, ανέρχονται σε 575 δισ. δολάρια.
Ο ιστορικός οικονομολογίας, Dr. Albrech Ritschl συνέστησε στη Γερμανία να ακολουθήσει μια περισσότερο μετριοπαθή πολιτική στην ευρωπαϊκή κρίση την τελευταία τριετία, γιατί είναι πολύ πιθανό να βρεθεί αντιμέτωπη με δικαιολογημένες απαιτήσεις για πολεμικές επανορθώσεις από την Ελλάδα. Η σχετική δήλωση εμφανίστηκε στο γερμανικό Spiegel και στην αγγλική εφημερίδα Guardian τον περασμένο Ιούνιο.
Σε όλα αυτά η ελληνική κυβέρνηση «ποιεί την νήσσαν», ούτε καν παρίσταται στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης όπου γίνεται νομικός αγώνας για την καταβολή αποζημιώσεων στους Έλληνες του Διστόμου και όλα αυτά για να μην θυμώσει η Μέρκελ και ο Σόιμπλε και μας κόψουν τη δόση μας…
. www.newsbomb.gr/tromokraths

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου